Ingrediente
- 200 g bulgur
- 500 g ciuperci brune
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- 400 ml apa
- 4-5 linguri ulei
- Sare după gust
- Pătrunjel verde tocat
Instructiuni
- Se pun la călit in ulei, ceapa verde, ardeiul gras, ambele tocate si un praf de sare. Se lasă pe foc, doar 1-2 minute, apoi se adauga ciupercile (spalate si tăiate in jumătate, sau sferturi, in funcție de mărime), roșiile curățate de pielița si tăiate bucăți mici, bulgurul si apa.
- Se lasă la fiert, la foc mediu, pana bulgurul este gătit, aproximativ 18-20 minute. Dacă e nevoie, se mai adauga apa fierbinte.
- Când bulgurul este gata, se potrivește gustul de sare, se oprește focul, se acoperă vasul și se lasă încă 10-15 minute.
- Se servește cu pătrunjel verde tocat (in lipsa, am folosit frunze uscate de pătrunjel).
 
							 
					 
                                 
                                
Comentarii