Ingrediente

  • 200 g bulgur
  • 500 g ciuperci brune
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 400 ml apa
  • 4-5 linguri ulei
  • Sare după gust
  • Pătrunjel verde tocat

Instructiuni

  • Se pun la călit in ulei, ceapa verde, ardeiul gras, ambele tocate si un praf de sare. Se lasă pe foc, doar 1-2 minute, apoi se adauga ciupercile (spalate si tăiate in jumătate, sau sferturi, in funcție de mărime), roșiile curățate de pielița si tăiate bucăți mici, bulgurul si apa. 
  • Se lasă la fiert, la foc mediu, pana bulgurul este gătit, aproximativ 18-20 minute. Dacă e nevoie, se mai adauga apa fierbinte.
  • Când bulgurul este gata, se potrivește gustul de sare, se oprește focul, se acoperă vasul și se lasă încă 10-15 minute.
  • Se servește cu pătrunjel verde tocat (in lipsa, am folosit frunze uscate de pătrunjel).