Ingrediente

  • 90 g albus
  • 125 g zahăr tos
  • 125  zahăr pudra
  • 125 g făina de migdale

Pentru umplut

  • Nutella amestecată cu mascarpone
  • Ganache de ciocolata albă și colorant alimentar
  • 100 g ciocolata albă
  • 50 g smantana cu 30% grăsime

Instructiuni

  • Se bat albușurile spuma,spre final adăugăm zaharul tos și continuam sa mixam pana obținem o bezea ferma.
  • Zaharul pudra și făina de migdale se cern împreuna de 3-4 ori și se adauga in bezea,amestecand cu o spatula pana ce compozitia curge de pe spatula.La aceasta etapa e problema,ca trebuie sa știi când sa te opresti:dacă amesteci prea puțin vom avea niște macarons inestetice,dacă amesteci prea mult compozitia se subțiază și este greu de manevrat cu posul.Cand obținem compozitia corecta( eu am făcut a treia oară),se pune in posh cu dui rotund și se formează macaronsii pe hârtia de copt,dintr-o singura strangere de posh,având grija sa fie perfect perpendicular pe hârtie.Am încercat cu cerculete desenate pe dosul hârtiei,dar era un procedeu prea migălos.asa ca le-am făcut la ochi direct pe hârtie.La final se bate tava de 3-4 sau mai multe ori de masa,pentru a uniformiza macaronsii iar cu o scobitoare spargem bulele de aer care se formează la suprafața.Tot cu scobitoarea încercam sa nivelam moțul( dacă e cazul)..Se lasă la uscat( aici depinde de aerul din camera,de compoziție cât e de groasa sau subțire) si verificăm cu degetul( când le atingem sa nu se lipească de deget).Se coc la 130 grade ( eu am oscilat între 100 și 125 grade( abia a treia oară i-am uscat,nu i-am rumenit)timp de 10-12 minute,dar și aici contează cât sunt de uscați macaronsii înainte.
  • Se lasă pe hârtie pana se răcesc.

Ganache de ciocolata albă 

  • Infierbantam smantana,adăugăm ciocolata si lasam 4-5 minute,sa se topească ciocolata,dupancare amestecam energic,sa nu rămână bucăți de ciocolata netopita.
  • Se da la rece2-3 ore,după care se mixează.
  • Adăugăm colorant la alegere,sau putem lasă crema albă.
  • O alta umplutura este din nutella amestecată cu mascarpone( proporțiile după gust).
  • In final pot sa va spun ca doar din greșeli și exersand,reusesti aceste prăjituri ,care sunt mai bune după 24-48 de ore.