Ingrediente

  • 300 ml lapte semidegresat
  • 200 g iaurt grecesc 2% grăsime 
  • 10 g gelatină granulata +30 ml apă rece
  • Îndulcitor și arome după gust
  • 100 g afine
  • 2 linguri apă
  • 2 g gelatină granulata+1 lingură apă rece
  • Îndulcitor după gust

Instructiuni

  • Se hidratează 10 g gelatina în apă rece.
  • Laptele se încălzește, adăugând 1-2 linguri îndulcitor și puțină sare.
  • Când laptele este cald, se ia de pe foc și se adaugă gelatina hidratată, amestecând până la dizolvarea ei completă. Vasul cu lapte și gelatină se lasă la răcit.
  • Pentru jeleul de fructe, întâi se pun la hidratat 2 grame de gelatină cu o lingură de apă rece, iar fructele proaspete, sau congelate se pun la fiert cu puțină apă, pentru 2-3 minute. Se ia vasul de pe foc, se pasează fructele, apoi se adaugă gelatina hidratată. Se amestecă bine, adăugând indulcitor după gust, se acoperă piureul cu folie alimentară și se dă deoparte, să se răcească.
  • Când laptele s-a răcit și are consistența unei smântâni subțiri, se adaugă 200 g iaurt grecesc, se amestecă și se pun arome și indulcitor dacă e cazul.
  • Pentru asamblare sunt mai multe variante: se amestecă cele două compoziții, sau se pun intercalat, ori se combină între ele, iar în acest caz, după fiecare strat, vasul se dă la frigider, sau congelator, până se întărește, apoi turnăm următorul strat.
  • În dietă Dukan, cantitatea de panna cotta (în cazul meu, cele două pahare), se consumă într-o zi de croazieră, având 100 g afine/zi=1 tolerat.