Ingrediente

  • 200 grame untură la temperatura camerei 
  • 110 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 60 g amidon de porumb
  • 230 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 15 g mac 
  • Cireșe confiate (opțional)

Instructiuni

  • Untura la temperatura camerei, zahărul pudră și un praf de sare se amestecă, timp de 1-2 minute, până obținem o pastă moale, folosind o lingură de lemn, sau spatula.
  • Se încorporează ouăle pe rând, folosind mixerul, apoi tot cu mixerul, dar la viteză mică se pune amidonul, apoi făină adăugată treptat. Compoziția trebuie să fie moale. La final se adaugă semințele de mac și vanilia, amestecând ușor cu spatula.
  • Compoziția se pune în posh cu dui de 1 cm.
  • Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se formează aveline cu ajutorul poshului cu dui, lăsând distanța între ele, pentru ca la copt, fursecurile se vor lăsa.
  • Peste fiecare avelina se pune 1/4, sau 1/2 de cireașă confiata, dar acest lucru este opțional.
  • Tava se dă la frigider pentru 30-60 minute, până se întăresc fursecurile (verificăm, apăsând ușor cu degetul pe fursecul format).
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade, iar fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit timp de 18-20 minute, până încep să se rumenească pe margini.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasă 3-4 minute, apoi se iau fursecurile și se pun pe un grătar, până se răcesc complet.