Ingrediente

 

  • 400 g bulgur
  • 2 cepe
  • 2 linguri pasta tomate
  • 4 roșii
  • 1 legătura pătrunjel
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 linguri concentrat de rodie
  • Sucul de la o lamaie
  • 1 rodie
  • 1 ardei iute
  • Sare și piper
  • 400 ml apa


 

Instructiuni

  • Roșiile se decojesc și se taie cubulete.
  • Se curată rodia.
  • Pătrunjelul și ardeiul iute se toaca fin.
  • Intr-un vas antiaderent și încăpător călim ceapa in uleiul de masline, pana devine translucid .Adăugăm pasta de tomate ,roșiile tocate și le călim și pe acestea.
  • Adăugăm 300 ml apa, se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc și se pune bulgurul.Se amesteca și se acoperă cu un capac, fără a mai pune vasul pe foc.
  • După 10 minute, daca bulgurul nu este suficient de umflat, se mai adauga 100 ml apa fierbinte și se lasă in continuare, acoperit cu capac.
  • Când bulgurul este umflat, se adauga concentratul de rodie,sucul de la o lamaie,ardeiul iute, pătrunjelul tocat( cine dorește, poate pune mai mult pătrunjel), și boabele de rodie.Se amesteca și se potrivește gustul cu sare și piper.

Alte informatii

Kısır este o salată pe bază de bulgur, care se găsește în bucătăriile turcești și kurde. Principalele ingrediente sunt bulgurul, pătrunjelul și pasta de roșii și este varianta turceasca a binecunoscutului tabbouleh(salata libaneză cu pătrunjel și bulgur).