Ingrediente
- 400 g bulgur
- 2 cepe
- 2 linguri pasta tomate
- 4 roșii
- 1 legătura pătrunjel
- 2-3 linguri ulei masline
- 2 linguri concentrat de rodie
- Sucul de la o lamaie
- 1 rodie
- 1 ardei iute
- Sare și piper
- 400 ml apa
Instructiuni
- Roșiile se decojesc și se taie cubulete.
- Se curată rodia.
- Pătrunjelul și ardeiul iute se toaca fin.
- Intr-un vas antiaderent și încăpător călim ceapa in uleiul de masline, pana devine translucid .Adăugăm pasta de tomate ,roșiile tocate și le călim și pe acestea.
- Adăugăm 300 ml apa, se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc și se pune bulgurul.Se amesteca și se acoperă cu un capac, fără a mai pune vasul pe foc.
- După 10 minute, daca bulgurul nu este suficient de umflat, se mai adauga 100 ml apa fierbinte și se lasă in continuare, acoperit cu capac.
- Când bulgurul este umflat, se adauga concentratul de rodie,sucul de la o lamaie,ardeiul iute, pătrunjelul tocat( cine dorește, poate pune mai mult pătrunjel), și boabele de rodie.Se amesteca și se potrivește gustul cu sare și piper.
Alte informatii
Kısır este o salată pe bază de bulgur, care se găsește în bucătăriile turcești și kurde. Principalele ingrediente sunt bulgurul, pătrunjelul și pasta de roșii și este varianta turceasca a binecunoscutului tabbouleh(salata libaneză cu pătrunjel și bulgur).
Comentarii