Ingrediente

  • 1 bucata burta de porc cu tot cu sorici( 1,300 kg au cântărit cele doua bucăți )
  • 2% sare grunzoasa din greutatea cărnii (26 g )
  • 1 % zahăr din greutatea cărnii (13 g)
  • 1/2 lingurița nucsoara
  • 1 lingurița cimbru
  • 1 lingurița piper boabe
  • 1/2 lingurița boabe coriandru
  • 4 foi dafin
  • 4-5 căței usturoi

 

Instructiuni

  • După cum am scris la ingrediente, se cântărește carnea și adauga 2% sare și 1% zahăr, pentru kilogramul de carne.
  • Intr-un mojar se pune sarea și celelalte condimente( fără usturoi și dafin) și cu ajutorul pistilului , batem bine condimentele , pana obținem un praf.Cu acest amestec se freaca foarte bine carnea pe ambele părți.
  • Foile de dafin se rup bucăți , iar usturoiul se taie felii.
  • Intr-o punga se aseaza carnea, se adauga usturoiul, dafinul și se inchide ermetic punga.
  • Se pune la frigider pentru 4 zile cu pielea in jos, după care se întoarce și se lasă la frigider încă 3 zile.
  • După acest timp se scoate carnea și se spală foarte bine de sare și condimente.
  • Se șterge de surplusul de apa cu servetele de hârtie.
  • Carnea astfel pregatita se aseaza pe grătarul cuptorului, iar sub grătar se pune o tava tapetata cu folie de aluminiu, pentru a colecta lichidul și grăsimea care va curge din carne.
  • Se gătește timp de 2-3 ore, la temperatura de 100 grade, pana carnea va capătă o culoare roz.
  • Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se tine la frigider câteva ore, apoi se poate felia.