Ingrediente

  • 440 g frisca lichida
  • 150 g lapte condensat
  • 120 g crema de fistic

In plus pentru decor

  • 3-4 lingurițe crema de fistic
  • Fistic maruntit

Instructiuni

  • Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci.
  • Crema de fistic folosită, conține doar 30% pasta de fistic, fiind deja indulcita.
  • Se pun in vasul mixerului toate ingredientele și se mixează la viteza maxima, pana totul devine o crema uniformă, densa si puțin aerată. 
  • Se poate face si in alt mod si anume: crema de fistic si laptele condensat se amesteca împreuna. Frisca lichida se mixează, pana devine pufoasa, apoi se pune amestecul de fistic si lapte condensat, amestecand ușor cu spatula.
  • Eu am făcut ambele variante,ajustând doar cantitatile, iar diferența la calitatea înghețatei, este nesemnificativa.
  • Crema obținută se pun in cutii, se întinde putina crema de fistic, se pun capace si se dau la congelator.
  • Înainte de servire, se scoate din congelator, se lasă la temperatura camerei 10 minute, apoi cu lingura specială se ia din inghetata si se pune in boluri reci, care au stat la congelator 15-20 minute.
  • Deasupra se presara fistic maruntit, dar este optional.

Este o crema foarte gustoasa, cu gust de fistic, chiar dacă nu am folosit pasta de fistic 100%, nu are ace de gheata, chiar dacă nu am folosit aparat special.