Ingrediente

  • 500 g frisca lichida
  • 200 g lapte condensat caramelizat
  • 10-11 piscoturi
  • 1 praf de sare

In plus pentru decor (optional)

  • 50 g lapte condensat caramelizat
  • 20 g frisca lichida

Instructiuni

  • Frișca lichida folosită este cea de la Dorna, cu 35% grăsime, fiind smantana lichida din lapte pentru frisca, iar laptele condensat caramelizat a fost cumpărată online.
  • Atât frisca, cât și laptele condensat caramelizat trebuie sa fie foarte reci.
  • In vasul mixerului se pun ambele ingrediente o data și  adăugăm un praf de sare, cam cât se ia în trei degete.
  • Se mixează, pana obținem o crema aerată, ferma și uniformă.
  • Intr-o caserola se pune 1/2 din crema, se asaza un rând de piscoturi, peste care întindem și nivelam restul de crema.
  • Pentru decor se pun intr-un bol laptele condensat caramelizat și frisca lichida, apoi se încălzește la microunde in reprize scurte, pana frisca se înfierbânta. Se amesteca, pana ce lapte condensat caramelizat este dizolvat in frisca.
  • Se toarnă peste crema de inghetata, se amesteca cu lingurița, iar deasupra se pun bucăți de piscoturi fărâmate.
  • Se da la congelator pentru 5-6 ore.
  • Înainte de servire, se scoate caserola din congelator și se lasă la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a se încălzi puțin.
  • Este o inghetata delicioasa, cremoasă, fără ace de gheata, chiar dacă nu am folosit aparat special.