Așa cum spune autoarea in linkul de unde m-am inspirat, este o reteta simpla, nu necesita aparat special de înghețată, stand la congelator, nu face ace de gheata, iar rezultatul este o înghețată gustoasa, cu gust intens de fructe.
Căpșunile spalate și curatate de frunzulițe, se pasează cu blenderul, pana obținem un piure fin. Optional se trece piureul prin sita, pentru a îndepărta semințele, dar eu nu am făcut acest lucru.
Smantana și laptele condensat dulce, le-am folosit reci de la frigider.
Se mixează smantana, pana obținem o frisca aerată și ferma.
Se incorporeaza laptele condensat, piureul de căpșuni și sarea, mixând pana se omogenizează crema.
Compozitia se toarnă intr-o cutie, se pune capac și se da la congelator, câteva ore, sau peste noapte.
Înainte de a servi înghețata, se scoate cu 15 minute înainte, sa stea la temperatura camerei.
Comentarii