Ingrediente

  • Un iepure de 1,3kg
  • O lingura rasa amidon
  • 60 ml lapte
  • 500 g smantana cu 30% grăsime
  • 2-3 linguri ulei 
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru( optional)
  • Pătrunjel sau mărar proaspăt tocat

Instructiuni

  • Porționăm iepurele,spălam bine carnea,adăugăm sare și lasam câteva minute,sa pătrundă sarea in carne.
  • Încingem uleiul și rumenim bucatile de carne( înainte de a le pune in tigaie,bucatile de carne se șterg cu servetele de hârtie de surplusul de apa).
  • Rumenim carnea pe rând pe ambele părți.
  • După ce toate bucatile sunt rumenite,se pun in vas,adăugăm capac și lasam pe foc pana,carnea este frageda.
  • In lapte dizolvăm amidonul și se amesteca împreuna cu smantana.
  • Când carnea este gata,turnam sosul de smantana și lasam sa fiarbă,pana se ingroasa.
  • Adăugăm sare dacă e nevoie,piper proaspăt măcinat și cimbru macinat( nu mult,sau nu folosiți,dacă nu va place).
  • Se servește cu mămăliguța și verdeața proaspăta deasupra.
  • Dacă iepurele este gătit pe grătar,mâncarea este mai gustoasa.
  • Cantitatile scrise sunt suficiente pentru 4-5 portii.