Ingrediente
- Un iepure de 1,3kg
- O lingura rasa amidon
- 60 ml lapte
- 500 g smantana cu 30% grăsime
- 2-3 linguri ulei
- Sare
- Piper
- Cimbru( optional)
- Pătrunjel sau mărar proaspăt tocat
Instructiuni
- Porționăm iepurele,spălam bine carnea,adăugăm sare și lasam câteva minute,sa pătrundă sarea in carne.
- Încingem uleiul și rumenim bucatile de carne( înainte de a le pune in tigaie,bucatile de carne se șterg cu servetele de hârtie de surplusul de apa).
- Rumenim carnea pe rând pe ambele părți.
- După ce toate bucatile sunt rumenite,se pun in vas,adăugăm capac și lasam pe foc pana,carnea este frageda.
- In lapte dizolvăm amidonul și se amesteca împreuna cu smantana.
- Când carnea este gata,turnam sosul de smantana și lasam sa fiarbă,pana se ingroasa.
- Adăugăm sare dacă e nevoie,piper proaspăt măcinat și cimbru macinat( nu mult,sau nu folosiți,dacă nu va place).
- Se servește cu mămăliguța și verdeața proaspăta deasupra.
- Dacă iepurele este gătit pe grătar,mâncarea este mai gustoasa.
- Cantitatile scrise sunt suficiente pentru 4-5 portii.
Comentarii