Vișinele scoase de la congelator, se pun intr-o sita, asezata pe un vas, unde se va colecta sucul. Se lasă la temperatura camerei, pana se dezgheata.
Se pregătește o tava de guguluf, care se unge foarte bine cu unt solid și se tapetează cu făina. Tava folosită de mine are 15 cm la baza, 23 cm partea superioară și 11 cm înălțime, având gaura la mijloc.
Se porneste cuptorul la 180 grade.
Se folosește mixerul pentru a pregati compozitia.
Migdalele macinate folosite in compoziție sunt din comerț și nu este făina de migdale. Daca nu avem așa ceva, varianta ar fi ca, migdalele întregi sa fie date prin râșnița, doar cât se macină, fără a fi transformată intr-o pasta.
Untul la temperatura camerei, zaharul brun, vanilia și sarea se mixează, nu excesiv, doar pana se omogenizează, chiar dacă zaharul nu e topit.
Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou, pana se incorporeaza in compoziție.
Faina cernută, migdalele macinate si praful de copt se amesteca împreuna si se incorporeaza in crema de unt si oua.
Se toarnă aproape jumătate din compoziție in tava, fiind mai mică la partea inferioară, se nivelează si se pune un strat generos de visine, iar peste ele se presara o parte din fulgii de migdale.
Turnam restul de compoziție si urmam aceeași pași, nivelam, așezăm visine si fulgi de migdale.
Se coace timp de 50 minute, la 180 grade, pana ce checul trece testul scobitorii.
Se scoate tava din cuptor, se asaza un tocător de lemn deasupra si se întoarce tava. Guguluful va aluneca singur din tava, dacă a fost corect unsa cu unt si tapetata bine cu faina.
Se ia guguluful cu mâna, se intoarce si se asaza pe un grătar, pana se răcește.
Se presara zahar pudra vanilat (optional), insa checul este delicios și simplu, având miez moale, dens, ușor pufos, insa nu este umed la mijloc.
Comentarii