Ingrediente

  • Coji de ecler (pentru 35-38 bucăți )
  • 200 ml apa 
  • 100 ml ulei
  • 200 g făina
  • 4 oua

Crema

  • 250 g smantana 30% grăsime
  • 125 g mascarpone
  • 200 g lapte condensat caramelizat

Topping

  • 100 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 2 linguri lapte

Instructiuni

Pentru coji

  • Se pune apa și uleiul la fiert, când începe sa fiarbă, se adauga făina toată odata și se amesteca bine.
  • Se ia vasul de pe foc și se pune un ou, se incorporeaza foarte bine, se adauga al doilea ou, care la fel îl incorporam bine in aluat, procedam la fel cu celelalte oua.
  • Când ouale sunt incorporate iar aluatul este tare, se adauga cate o lingura de apa calduta, amestecand bine după fiecare lingura de apa.Aluatul la final trebuie sa fie de consistenta unei smantani foarte groasa, dar care sa treacă prin posh.
  • Încălzim cuptorul la 200 grade.
  • In tava tapetata cu hârtie, facem aveline cu ajutorul unui posh cu dui rotund de 1 cm, cu distanță între ele, iar vârfurile care se formează, se aplatizeaza cu degetul.
  • Se coc la foc iute 15 minute, după care se reduce temperatura la 180 grade , pentru încă 10-15 minute.Dacă vrem coji mai uscate, lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa încă 5-6 minute.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.

Crema

  • Mixam smantana cu mascarpone, cam 1/2 din timpul total , adăugăm laptele condensat și mixam pana obținem o crema ferma.
  • Umplem cojile cu aceasta crema, ajutându-ne de un posh cu dui rotund micuț, efectiv intepam coaja intr-o parte cu duiul și introducem crema.

Topping

  • Toate ingredientele se pun la baia de abur, amestecand  pana se topește ciocolata, după care se trasează linii pe cojile de eclere deja umplute.
  • Se dau la rece pentru 1-2 ore.

Alte informatii

Cremele pentru umplut gogoșile, pot fi diverse: cu ciocolata, mascarpone+ nutella, crema pasticcera cu vanilie, creme cu diferite piureuri de fructe, frisca...