Ingrediente

Este prima data, când pregătesc o mâncare, la care se folosesc găluște de făina.
Am căutat diferite retete, frica mea cea mai mare fiind, ca nu cumva găluștele sa fie tari, iar la comentariile unor retete, s-a răspuns, ca într-adevăr, găluștele de făina rămân putin mai tari.
Așa ca, am mers pe mâna doamnei Gina Bradea, care a laudat aceasta reteta, ca fiind cu cele mai bune rezultate, din toate tipurile de găluște, făcute de dansa. Și a avut dreptate, ca nu sunt si nu rămân tari, ba chiar, sunt pufoase și delicioase!

  • 2 oua
  • 100 g unt topit și răcit
  • 1 lingurița sare
  • 200 g făina

Instructiuni

  • Se bat ouăle cu sarea, folosind un tel.
  • Se incorporeaza untul topit și răcit, iar la final se pune făina treptat. Se incorporeaza cu telul pana la un moment dat, când compozitia devine un aluat.
  • Se pune restul de făina, care nu s-a putut incorpora cu telul și se amesteca cu mâna.
  • Aluatul obținut, eu l-am lucrat, cât mai repede și eficient și anume: am format bastonașe cam de 15mm grosime. Nu au fost toate la fel, dar nu a contat!
  • Intr-o oala se pun doi litri de apa, la fiert.
  • Pana începe sa fiarbă apa din oala, cu un cuțit, am tăiat bastonasele de aluat in bucăți de 5-6 mm.
  • Când apa clocoteste, se pun găluștele la fiert. La început, se vor lasă la fundul vasului, dar după câteva momente, se vor ridica deasupra.
  • Se mai fierb 3-4 minute, apoi se scot cu o paleta din apa.
  • Eu am folosit aceste găluște la papricaș de pui.
  • Sunt pufoase, moi și foarte gustoase.
  • Reteta pentru papricaș de pui o găsiți in linkul urmator:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/papricas-de-pui-cu-smantana-si-cu-galuste-de-faina