Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făina
  • 100 g zahăr pudra
  • 30 g amidon
  • 100 g unt rece
  • 1 ou

Umplutura

  • 200 g crema de branza
  • 2 g menta proaspăta
  • 50 g zahăr pudra
  • 400 g prune fără sâmburi
  • 70-80 g fulgi de migdale 
  • 1 ou pentru uns

Instructiuni

  • Pregătim umplutura și anume, amestecam crema de branza, menta tocata mărunt și zaharul pudra, apoi se lasă deoparte. Aici fac o mică paranteza. Dacă nu agreați gustul de menta, puneți mai puțina, sau deloc, eventual se poate aroma branza cu putina vanilie. Eu am vrut, sa fac rețeta, așa cum este data.

Aluat

  • Intr-un bol se pun toate ingredientele, mai puțin oul.
  • Se amesteca cu mâna, pana obținem o compoziție nisipoasa. 
  • Se adauga oul si se frământa, pana se formează un aluat bine legat.
  • Se învelește in folie alimentara si se da aluatul la frigider pentru 30 minute.
  • Aluatul rece se întinde pe blatul de lucru, presărat cu făina, intr-un disc cu diametrul de 28 cm.
  • Se asaza hârtie de copt pe tava mare a aragazului.
  • Se transfera discul de aluat, pe hârtie de copt din tava.
  • Crema de branza se întinde pe mijlocul discului, lăsând liberă o margine de 4-5 cm.
  • Peste crema de branza se asaza feliile de prune. Eu am folosit 5 prune mari și dulci, care le-am tăiat in 10 felii fiecare.
  • Aluatul lăsat liber pe margine, se ridica in jurul prunelor, se unge cu ou si se presara fulgi de migdale.
  • Se da tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute, pana ce observam, ca marginea aluatului, inclusiv fulgii de migdale, se rumenesc frumos.
  • Galeta se ia de pe tava cu tot cu hârtie, pentru ca este foarte frageda și se asaza pe un grătar, sa se răcească complet, după care se poate îndepărta hârtia de copt și așeza pe o farfurie întinsa.
  • Rețeta nu-mi aparține, ci am găsit-o in revista unui supermarket. La final, in galeria foto, atașez poza cu aceasta reteta.