Ingrediente

Aluat fursecuri

  • 120 g unt cu 82% grăsime
  • 80 g untura
  • 2 albușuri (65 grame)
  • 100 g zahăr pudra cu aroma de vanilie
  • 270 g făina
  • 5 g praf de copt
  • 4 g sare

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 g smantana pentru frisca

Decor

  • Ciocolata albă
  • Perle de cereale glazurate cu ciocolata albă

Instructiuni

  • Untul și untura trebuie, sa fie la temperatura camerei.
  • Făina, praful de copt și sarea se cern împreuna.
  • In lipsa zaharului pudra cu aroma de vanilie, folosim zahăr pudra+2 pliculețe zahăr vanilat.
  • Se mixează untul și untura împreuna cu zaharul pudra, pana obținem o crema omogena.
  • Mixand in continuare, adăugam albușurile de ou, iar la final amestecul de făina cernut.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se pune hârtie de copt in tava mare a aragazului.
  • Aluatul obținut se pune in posh cu dui la alegere.
  • Se formează fursecuri direct pe hârtia de copt, după forme și marimi la alegere (bastonașe, potcoave, inele, etc…), cu distanță între ele.
  • Se coc la 170 grade, caldura sus-jos, fără ventilatie, timp de 13-15 minute, pana se rumenesc ușor.
  • Fursecurile nu-și pierd forma la copt.
  • Se scot din tava și se lasă la răcit pe un grătar.

Glazura

  • Ciocolata și smantana se pun la infierbantat, pe baia de abur, sau la microunde, in reprize scurte de 30 secunde, pana ciocolata este topita, fără a fierbe amestecul, apoi se amesteca, pana obținem un sos de ciocolata omogen.
  • Se glazureaza fursecurile, scufundând partea care o dorim glazurata direct in ciocolata, pe jumătate, sau in totalitate, după preferința.
  • Fursecurile glazurate se pun pe hârtie de copt, apoi se decoreaza la alegere.
  • Se dau la rece, pana se întărește glazura.