Ingrediente
Aluat fursecuri
- 120 g unt cu 82% grăsime
- 80 g untura
- 2 albușuri (65 grame)
- 100 g zahăr pudra cu aroma de vanilie
- 270 g făina
- 5 g praf de copt
- 4 g sare
Glazura
- 150 g ciocolata cu lapte
- 150 g smantana pentru frisca
Decor
- Ciocolata albă
- Perle de cereale glazurate cu ciocolata albă
Instructiuni
- Untul și untura trebuie, sa fie la temperatura camerei.
- Făina, praful de copt și sarea se cern împreuna.
- In lipsa zaharului pudra cu aroma de vanilie, folosim zahăr pudra+2 pliculețe zahăr vanilat.
- Se mixează untul și untura împreuna cu zaharul pudra, pana obținem o crema omogena.
- Mixand in continuare, adăugam albușurile de ou, iar la final amestecul de făina cernut.
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Se pune hârtie de copt in tava mare a aragazului.
- Aluatul obținut se pune in posh cu dui la alegere.
- Se formează fursecuri direct pe hârtia de copt, după forme și marimi la alegere (bastonașe, potcoave, inele, etc…), cu distanță între ele.
- Se coc la 170 grade, caldura sus-jos, fără ventilatie, timp de 13-15 minute, pana se rumenesc ușor.
- Fursecurile nu-și pierd forma la copt.
- Se scot din tava și se lasă la răcit pe un grătar.
Glazura
- Ciocolata și smantana se pun la infierbantat, pe baia de abur, sau la microunde, in reprize scurte de 30 secunde, pana ciocolata este topita, fără a fierbe amestecul, apoi se amesteca, pana obținem un sos de ciocolata omogen.
- Se glazureaza fursecurile, scufundând partea care o dorim glazurata direct in ciocolata, pe jumătate, sau in totalitate, după preferința.
- Fursecurile glazurate se pun pe hârtie de copt, apoi se decoreaza la alegere.
- Se dau la rece, pana se întărește glazura.
Comentarii