Curmalele se taie bucăți mai mici și se pun la fiert cu apa, pana se înmoaie fructe și apa este scăzută.
Se transfera in vasul blenderului vertical și se pasează, pana devine o pasta fina.
Se acoperă cu folie alimentara, sa nu facă crusta și se lasă la răcit.
Untul moale se mixează, pana devine spumos, se adauga pasta de curmale rece și mixam in continuare, pana obținem o spuma uniformă.
Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou adăugat.
Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
In compozitia de unt se pune vanilia, un praf de sare și făina in trei transe, mixând, pana se incorporeaza bine in compoziție. La a treia transă de făina, va fi mai greu, pentru ca deja compozitia se ingroasa.
Pregătim doua tavi mari de aragaz, pe care punem hârtie de copt.
Compoziția de fursecuri se pune in posh cu dui de 1 cm și formam fursecurile, cu distanță între ele. La fursecurile dintr-o tava, am pus cate o bucata de nuca in vârf, la a doua tava, am aplatizat cu degetul, varful care se formează, când se strânge poshul. Dimensiunile fursecurilor sunt cam de 4-5 cm.
Se dau tavile la frigider, pentru 60-100 minute.
Se încălzește cuptorul la 180 grade.
Se coc fursecurile timp de 20 minute, pana se rumenesc ușor deasupra.
Se lasă la răcit in tava, apoi se depozitează in cutii metalice.
Sunt fragede, gustoase, dulci, aromate, nu sunt sfaramicioase si au fost pe placul nepotilor de doi ani.
Comentarii