Ingrediente
- 200 g curmale uscate fără sâmburi
- 200 ml apa
- 200 g unt moale
- 3 oua mici
- 350 g făina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 g pudra vanilie Bourbon
Instructiuni
- Curmalele se taie bucăți mai mici și se pun la fiert cu apa, pana se înmoaie fructe și apa este scăzută.
- Se transfera in vasul blenderului vertical și se pasează, pana devine o pasta fina.
- Se acoperă cu folie alimentara, sa nu facă crusta și se lasă la răcit.
- Untul moale se mixează, pana devine spumos, se adauga pasta de curmale rece și mixam in continuare, pana obținem o spuma uniformă.
- Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou adăugat.
- Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
- In compozitia de unt se pune vanilia, un praf de sare și făina in trei transe, mixând, pana se incorporeaza bine in compoziție. La a treia transă de făina, va fi mai greu, pentru ca deja compozitia se ingroasa.
- Pregătim doua tavi mari de aragaz, pe care punem hârtie de copt.
- Compoziția de fursecuri se pune in posh cu dui de 1 cm și formam fursecurile, cu distanță între ele. La fursecurile dintr-o tava, am pus cate o bucata de nuca in vârf, la a doua tava, am aplatizat cu degetul, varful care se formează, când se strânge poshul. Dimensiunile fursecurilor sunt cam de 4-5 cm.
- Se dau tavile la frigider, pentru 60-100 minute.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Se coc fursecurile timp de 20 minute, pana se rumenesc ușor deasupra.
- Se lasă la răcit in tava, apoi se depozitează in cutii metalice.
- Sunt fragede, gustoase, dulci, aromate, nu sunt sfaramicioase si au fost pe placul nepotilor de doi ani.
Comentarii