Ingrediente

  • 200 g curmale uscate fără sâmburi
  • 200 ml apa
  • 200 g unt moale
  • 3 oua mici
  • 350 g făina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 g pudra vanilie Bourbon

Instructiuni

  • Curmalele se taie bucăți mai mici și se pun la fiert cu apa, pana se înmoaie fructe și apa este scăzută.
  • Se transfera in vasul blenderului vertical și se pasează, pana devine o pasta fina.
  • Se acoperă cu folie alimentara, sa nu facă crusta și se lasă la răcit.
  • Untul moale se mixează, pana devine spumos, se adauga pasta de curmale rece și mixam in continuare, pana obținem o spuma uniformă.
  • Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou adăugat.
  • Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
  • In compozitia de unt se pune vanilia, un praf de sare și făina in trei transe, mixând, pana se incorporeaza bine in compoziție. La a treia transă de făina, va fi mai greu, pentru ca deja compozitia se ingroasa.
  • Pregătim doua tavi mari de aragaz, pe care punem hârtie de copt.
  • Compoziția de fursecuri se pune in posh cu dui de 1 cm și formam fursecurile, cu distanță între ele. La fursecurile dintr-o tava, am pus cate o bucata de nuca in vârf, la a doua tava, am aplatizat cu degetul, varful care se formează, când se strânge poshul. Dimensiunile fursecurilor sunt cam de 4-5 cm.
  • Se dau tavile la frigider, pentru 60-100 minute.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Se coc fursecurile timp de 20 minute, pana se rumenesc ușor deasupra.
  • Se lasă la răcit in tava, apoi se depozitează in cutii metalice.
  • Sunt fragede, gustoase, dulci, aromate, nu sunt sfaramicioase si au fost pe placul nepotilor de doi ani.