Ingrediente

  • 125 g curmale uscate fără sâmburi 
  • 2 oua
  • 75 ml zeama lamaie
  • 100 g unt
  • 100 g ricotta
  • 90 g făina
  • 15 g amidon de porumb
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf sare (optional)
  • Esența vanilie

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Se asaza hârtie de copt in tava mare a aragazului.
  • Făina, amidonul, praful de copt și un praf de sare se amesteca și se trec prin sita.
  • Untul și ricotta, ambele la temperatura camerei, se omogenizează impreuna.
  • In vasul blenderului vertical se pun curmalele, zeama de lamaie, ouale și esența de vanilie. Se pasează câteva minute, pana obținem un sos uniform, iar curmalele sunt pasate complet.
  • Peste amestecul de unt și ricota, se toarnă sosul de curmale, amestecul de făina și se omogenizeaza împreuna, folosind o lingura, sau un tel. La final vom obtine un aluat uniform și moale.
  • Se pune compozitia obținută, in posh cu dui de 1 cm și se formează fursecurile la dimensiunea dorita, lăsând distanță între ele.
  • Se coc timp de 17-18 minute, in cuptorul preîncălzit, pana se rumenesc ușor.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile 2-3 minute in tava, apoi se iau și se adaza pe un grătar, pana se racesc complet.
  • Sunt fragede, moi, cu un gust dulce-acrișor. Sunt ideale atât pentru copii, care nu consuma inca zahăr, cât și pentru adulti.