Ingrediente
- 125 g curmale uscate fără sâmburi
- 2 oua
- 75 ml zeama lamaie
- 100 g unt
- 100 g ricotta
- 90 g făina
- 15 g amidon de porumb
- 5 g praf de copt
- 1 praf sare (optional)
- Esența vanilie
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Se asaza hârtie de copt in tava mare a aragazului.
- Făina, amidonul, praful de copt și un praf de sare se amesteca și se trec prin sita.
- Untul și ricotta, ambele la temperatura camerei, se omogenizează impreuna.
- In vasul blenderului vertical se pun curmalele, zeama de lamaie, ouale și esența de vanilie. Se pasează câteva minute, pana obținem un sos uniform, iar curmalele sunt pasate complet.
- Peste amestecul de unt și ricota, se toarnă sosul de curmale, amestecul de făina și se omogenizeaza împreuna, folosind o lingura, sau un tel. La final vom obtine un aluat uniform și moale.
- Se pune compozitia obținută, in posh cu dui de 1 cm și se formează fursecurile la dimensiunea dorita, lăsând distanță între ele.
- Se coc timp de 17-18 minute, in cuptorul preîncălzit, pana se rumenesc ușor.
- Se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile 2-3 minute in tava, apoi se iau și se adaza pe un grătar, pana se racesc complet.
- Sunt fragede, moi, cu un gust dulce-acrișor. Sunt ideale atât pentru copii, care nu consuma inca zahăr, cât și pentru adulti.
Comentarii