Se asaza hârtie de copt in tava mare a aragazului.
Făina, amidonul, praful de copt și un praf de sare se amesteca și se trec prin sita.
Untul și ricotta, ambele la temperatura camerei, se omogenizează impreuna.
In vasul blenderului vertical se pun curmalele, zeama de lamaie, ouale și esența de vanilie. Se pasează câteva minute, pana obținem un sos uniform, iar curmalele sunt pasate complet.
Peste amestecul de unt și ricota, se toarnă sosul de curmale, amestecul de făina și se omogenizeaza împreuna, folosind o lingura, sau un tel. La final vom obtine un aluat uniform și moale.
Se pune compozitia obținută, in posh cu dui de 1 cm și se formează fursecurile la dimensiunea dorita, lăsând distanță între ele.
Se coc timp de 17-18 minute, in cuptorul preîncălzit, pana se rumenesc ușor.
Se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile 2-3 minute in tava, apoi se iau și se adaza pe un grătar, pana se racesc complet.
Sunt fragede, moi, cu un gust dulce-acrișor. Sunt ideale atât pentru copii, care nu consuma inca zahăr, cât și pentru adulti.
Comentarii