Ingrediente

Compozitie

  • 55 g albus
  • 30 g indulcitor
  • 100 g făina migdale
  • 100 g indulcitor pudra
  • 30 g făina bambus
  • 2 lingurițe konjak sau 40 g amidon de porumb
  • 150 g iaurt grecesc
  • Un praf de copt

Crema

  • 40 g ciocolata 87% fără zahăr
  • 250 g branza 0,2%
  • 3-4 linguri lapte
  • Indulcitor după gust
  • Esența rom

Glazura

  • 10 g ciocolata
  • 1-2 linguri lapte

Instructiuni

  • Batem albușurile spuma cu un praf de sare,adăugăm indulcitor și mixam pana avem o bezea ferma.
  • Făina de migdale și zaharul pudra( am rasnitat zahăr de mesteacăn finlandez),se amesteca împreuna.
  • Incorporam acest amestec in albușuri cu o spatula.Am adăugat pe rând făina de bambus,konjak( sau amidon),iaurt și praf de copt,pana a devenit compozitia buna de pus in posh.
  • Pe hârtie de copt am făcut fursecuri,cu ajutorul postului cu dui rotund.Mi-au ieșit peste 70 de fursecuri.
  • Se coc la foc mic( 160 grade),pana se rumenesc ușor pe margini.Fursecurile sunt foarte fragede,merg consumate ca atare.

Crema

  • Am topit ciocolata in lapte,am adăugat lingura cu lingura branza,in ciocolata topita,am adăugat esența și puțin indulcitor( fursecurile sunt dulci).
  • Am lipit cate doua fursecuri.

Glazura

  • Ciocolata+ lapte,la microunde,se omogenizează bine,se pune intr-o punga care am găurit-o cu o scobitoare și am trasat linii peste fursecurile umplute.
  • Sunt foarte bune și fragede.

 

Alte informatii

Inițial am vrut sa fac macarons, dar indulcitorul ( xilitol,eritritol,zahăr de mesteacăn finlandez) nu se comporta ca zaharul normal,de aceea amestecul de albus,indulcitor și făina de migdale,a fost prea fluid pentru macarons.

Faina de bambus, făina de konjak se găsesc in magazine la raionul cu produse bio, pe site-urile cu produse dietetice( nosugarshop,adiograsime...).