Ingrediente

  • 3 albusuri( 85 g)
  • 40 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurița otet
  • 34 g alune macinate
  • 20 g cacao degresată 

Instructiuni

  • Alunele macinate se amesteca împreuna cu cacaua.
  • Se tapetează o tava cu hârtie de copt.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • Se bat albușurile spuma cu un praf de sare, când începe sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul și se mixează, pana obținem o bezea ferma. La final se adauga oțetul, mixând câteva secunde, pentru a se incorpora in bezea.
  • Cu o spatula se amesteca ușor, adăugând ingredientele uscate.
  • Compoziția obținută se pune intr-un posh cu dui rotund de 1 cm și se formează fursecurile, pe hârtia de copt.
  • Se da tava la cuptor, 18-20 minute, pana fursecurile se întăresc.
  • In dieta Dukan , se consuma in doua zile de croaziera, alunele sunt permise in locul uleiului de masline, 17 g/zi.
  • Cacaua degresată este permisă încă din faza de atac.
  • Alunele le-am cumpărat din supermarket, gata macinate, iar indulcitorul folosit este eritritol.