Ingrediente

  • 150 g unt 
  • 100 g untura
  • 110 g zahăr pudra
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g făina
  • Esența de vanilie
  • Un praf de sare
  • Cirese confiate

Instructiuni

  • Untul și untura trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Se mixează gălbenușurile, zaharul pudra, un praf de sare, aromele, untul și untura.
  • Se adauga făina, mixând in continuare, obținând un aluat moale.
  • Tava se tapetează cu hârtie de copt, iar cu un posh cu dui stea, se spriteaza fursecurile, pe fiecare punând cate o cireasa confiata.
  • Se da tava la cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 15 minute, sau pana fursecurile sunt întărite și puțin rumenite pe margini.
  • Când sunt coapte, se scoate tava din cuptor și lasam fursecurile câteva minute in tava, sa se răcească.
  • Din tot aluatul mi-au ieșit trei tavi.
  • Aluatul nu se da la rece, ci se lucrează repede, sa nu se întărească grăsimea, caci aluatul va trece mai greu prin posh.
  • Sunt foarte fragede și delicioase.