Ingrediente

Pentru fursecuri
200 g nutella
150 g făina
Un ou mare

Pentru uns fursecurile
Un albus
65 g fulgi de migdale

Crema
150 g nutella
150 g mascarpone

Instructiuni

Aluat
Amestecam nutella cu oul, pana se omogenizează,adăugăm făina,amestecand( eu am folosit o lingura),pana se incorporeaza toată făina,rezultând un aluat nelipicios,care îl dam la frigider pentru o ora.
Fulgii de migdale se pun intr-o punga și-i mărunțit cu ajutorul unui sucitor.
Albușul se bate ușor cu furculița.
Scoatem aluatul din frigider( eu l-am cântărit,având 420 g,suficient pentru 28 fursecuri de 15 g fiecare).
Încălzim cuptorul la 180 grade și tapetam tava cu hârtie de copt.
Formam biluțe,le trecem prin albus,apoi prin fulgi de migdale,după care le strângem puțin in palme,sa fixam fulgii pe aluat.Se aseaza in tava, cu distanță între ele.
Când tava este plină,cu un deget facem mici scobituri in mijlocul fiecărei bile de aluat.
Dam tava la cuptor pentru 5 minute,după care scoatem tava( deja fursecurile încep sa crească puțin) și mărim scobitura,tot cu degetul.
Le coacem circa 20 minute,la temperatura de 180 grade pentru 10 minute,apoi 160 grade.
Se lasă la răcit pe un grătar, iar după ce se răcesc se umplu cu crema.

Crema
Mascarpone și nutella se amesteca, pana obținem o crema uniformă.

Cantitatile de migdale și crema sunt suficiente, pentru cele 28 de fursecuri.