Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr brun
  • 70 g zahăr tos
  • 1 praf sare
  • 150 g banuti de ciocolata
  • 5 g praf copt
  • 400 g făina

Instructiuni

  • Ouale, untul, zaharul brun si cel tos , împreuna cu sarea se mixează câteva minute.
  • Făina cernută și praful de copt se amesteca împreuna.
  •  In compozitia de ou adăugăm făina treptat și framantam cu mâna, un aluat , cu o consistenta potrivită, fără a se lipi de mâini.Am adăugat întâi 350 g făina, iar pe parcurs am presărat celelalte 50 g.
  • Nu insistam mult cu framantarea, doar cât sa incorporam făina.
  • Adăugăm bănuții de ciocolata și-i incorporam in aluat.
  • Formam o bila din aluat, o punem in folie și o dam la congelator 15-20 minute, cât sa se întărească aluatul.
  • Tapetam tava cu hârtie de copt și încălzim cuptorul la 150 grade.
  • Aluatul întărit se scoate din congelator și formam fursecurile, care le așezăm in tava, cu distanță între ele.
  • Pentru a ușura munca la formarea fursecurilor, am modelat 1/2 din aluat, sub forma unei baghete, iar cu un cuțit am tăiat aceasta bagheta de 15 mm, încercând sa nu trec cu cutitul prin bănuții de ciocolata. Fiecare bucata tăiată am modelat-o cu mâinile, încercând sa-i dau o forma rotundă , aplatizând cu palma, partea de sus.
  • Fursecurile se coc aproximativ 25 minute, la 150 grade, pana se întăresc, fără a-i usca, pentru ca se vor mai întări, după ce se răcesc.
  • Eu am folosit banuti de ciocolata cu lapte Callebaut.
  • Din tot aluatul au rezultat 47 fursecuri.
  • Sunt foarte bune, nu exagerat de dulci, crocante,fiind pe placul întregii familii, in special nepotului, care și-a dorit fursecuri ,așa cum a văzut el la desene animate, iar verdictul a fost :
  • “Arata la fel, dar cred ,ca sunt mai delicioase”!