Ingrediente

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g zahăr pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • Esența rom
  • 350 g făina
  • 50 g cacao neagră (Intense Deep Black)
  • 1 praf de copt
  • 150 g banuti de ciocolata albă 

 

Instructiuni

  • Făina, cacaua și praful de copt se cern împreuna.
  • Untul care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, zaharul brun și pudra și un praf de sare, se mixează, pana se topește zaharul. Se adauga pe rând ouale, mixând după fiecare ou, pana se incorporeaza in compoziție.
  • Se adauga esența și amestecul cernut peste untul mixat și framantam aluatul, pana se dezlipește de pereții vasului și nu se prinde de degete. Se adauga făina, in afara de cea cântărită, pana obținem un aluat uniform. Eu am adăugat încă 3 linguri cu vârf de făina.
  • Se da aluatului forma unei bile, se învelește in folie alimentara și pune la frigider pentru 2-3 ore.
  • Aluatul scos din frigider, se cântărește și se împarte in trei bucăți egale, sa fie mai ușor de lucrat.
  • Se încălzește cuptorul la 150 grade și se pregătește o tava mare, asezand hârtie de copt pe ea.
  • Se ia o bucata de aluat și se întinde cu sucitorul, atât cât se poate, se pun 50 g bănuți de ciocolata și încercam sa rulam aluatul. Nu e nevoie sa fie rulată perfect, doar ne ajuta, sa formam fursecurile mai ușor. Se taie bucăți de 1,5-2 cm, iar fiecare bucățică se modelează in palme, formând bile de mărimea unei nuci mai mari, apoi o aplatizam, incercand, sa acoperim bucatile de ciocolata in aluat.
  • Se asaza in tava, cu distanță între ele.
  • Lucram fiecare bucata de aluat la fel, pana terminam de făcut fursecurile.Vor rezulta in jur de 45 de fursecuri( depinde de mărime).
  • Fursecurile se coc timp de 25 minute, la 150 grade. Chiar dacă ni se par moi, dacă le coacem mai mult timp, ele se vor usca.
  • Se scot din cuptor și se lasă la răcit pe un grătar.