Ingrediente
- 5 albușuri (158 grame)
- 60 g indulcitor (eritritol)
- 45 g tarate ovăz (3 linguri)
- 30 g tarate pshillium (3 linguri)
- 50 g lapte praf degresat
- 1 praf de sare
- 1 linguriță pudră de semințe de vanilie
Instructiuni
- Tarate de ovăz și pshillium se dau la râșniță, până devin fine, apoi se amestecă cu laptele praf și pudra de vanilie.
- Se încălzește cuptorul la 160 grade.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Când încep să facă valuri, se adaugă îndulcitorul, mixând, până obținem o bezea fermă, care se ține de paletele mixerului.
- Se adaugă ingredientele uscate, amestecând cu spatula.
- Pe tavă mare a aragazului se pune hârtie de copt.
- Compoziția se pune în posh cu dui la alegere de 1 cm și se formează fursecuri, cam de aceeași dimensiune, în tava pregătită înainte.
- Se coc în cuptor, dar reducem căldura la 150 grade, timp de 23-25 minute.
- Se scot din cuptor și se lasă la răcit pe un grătar.
- Opțional se pudrează cu lapte praf degresat.
- În dietă Dukan fursecurile se consumă în trei zile, din faza de atac. Pentru fiecare zi avem consumul de tarate pshillium asigurat, iar la taratele de ovăz ne rămâne 1/2 lingură, care se va folosi la alt preparat.
- Sunt ideale de mâncat cu iaurt, sana, kefir, dar degresate pentru faza de atac.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii