Ingrediente

  • 5 albușuri (158 grame)
  • 60 g indulcitor (eritritol)
  • 45 g tarate ovăz (3 linguri)
  • 30 g tarate pshillium (3 linguri)
  • 50 g lapte praf degresat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță pudră de semințe de vanilie

Instructiuni

  • Tarate de ovăz și pshillium se dau la râșniță, până devin fine, apoi se amestecă cu laptele praf și pudra de vanilie.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Când încep să facă valuri, se adaugă îndulcitorul, mixând, până obținem o bezea fermă, care se ține de paletele mixerului.
  • Se adaugă ingredientele uscate, amestecând cu spatula.
  • Pe tavă mare a aragazului se pune hârtie de copt.
  • Compoziția se pune în posh cu dui la alegere de 1 cm și se formează fursecuri, cam de aceeași dimensiune, în tava pregătită înainte.
  • Se coc în cuptor, dar reducem căldura la 150 grade, timp de 23-25 minute.
  • Se scot din cuptor și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Opțional se pudrează cu lapte praf degresat.
  • În dietă Dukan fursecurile se consumă în trei zile, din faza de atac. Pentru fiecare zi avem consumul de tarate pshillium asigurat, iar la taratele de ovăz ne rămâne 1/2 lingură, care se va folosi la alt preparat.
  • Sunt ideale de mâncat cu iaurt, sana, kefir, dar degresate pentru faza de atac.