Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane (9 foi de 30/16 cm)
  • 400 g biscuiți petit beurre
  • 250 g miez de nucă
  • 350 g lapte
  • 150 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată neagră
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • Arome după gust (rom, vanilie, etc…)

Instructiuni

  • Biscuiții și miezul de nucă se mărunțesc într-un procesor electric.
  • Într-un vas antiaderent se pun la fiert laptele, zahărul, cacaua și ciocolata. Se fierb la foc mic, amestecând mereu, până când ciocolata se topește, iar sosul obținut trage câteva clocote.
  • Se dă vasul deoparte și se pune untul, amestecând, până se topește și se încorporează bine untul în sosul de ciocolată.
  • Se toarnă încă fierbinte peste biscuiții și nucă mărunțită. Se amestecă bine, adăugând arome.
  • Crema încă caldă se împarte pentru opt straturi (aproximativ 185 grame pentru fiecare foaie de napolitană).
  • Pe un blat se pune o foaie de napolitană, peste care se întinde crema, continuăm cu foi și cremă, ultima foaie de napolitană rămânand curată.
  • Se așază un blat de lemn peste foile umplute și se așază câteva greutăți (eu am folosit câteva pungi de făină), pentru a presa foile, să facă priza bună cu crema.
  • Prăjitura se pune într-un loc răcoros câteva ore bune, sau peste noapte.
  • Se feliază, în forme diferite (romb, pătrat, dreptunghi, triunghi) și mărimile dorite.