Ingrediente
- 1 pachet foi de napolitane (9 foi de 30/16 cm)
- 400 g biscuiți petit beurre
- 250 g miez de nucă
- 350 g lapte
- 150 g zahăr
- 50 g cacao
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g ciocolată neagră
- 100 g unt cu 82% grăsime
- Arome după gust (rom, vanilie, etc…)
Instructiuni
- Biscuiții și miezul de nucă se mărunțesc într-un procesor electric.
- Într-un vas antiaderent se pun la fiert laptele, zahărul, cacaua și ciocolata. Se fierb la foc mic, amestecând mereu, până când ciocolata se topește, iar sosul obținut trage câteva clocote.
- Se dă vasul deoparte și se pune untul, amestecând, până se topește și se încorporează bine untul în sosul de ciocolată.
- Se toarnă încă fierbinte peste biscuiții și nucă mărunțită. Se amestecă bine, adăugând arome.
- Crema încă caldă se împarte pentru opt straturi (aproximativ 185 grame pentru fiecare foaie de napolitană).
- Pe un blat se pune o foaie de napolitană, peste care se întinde crema, continuăm cu foi și cremă, ultima foaie de napolitană rămânand curată.
- Se așază un blat de lemn peste foile umplute și se așază câteva greutăți (eu am folosit câteva pungi de făină), pentru a presa foile, să facă priza bună cu crema.
- Prăjitura se pune într-un loc răcoros câteva ore bune, sau peste noapte.
- Se feliază, în forme diferite (romb, pătrat, dreptunghi, triunghi) și mărimile dorite.
Comentarii