Ingrediente
- 60 g tarate ovaz (4 linguri)
- 20 g tarate pshillium (2 linguri)
- 20 g seminte chia
- 50 g izolat proteic de zer
- 10 g făina bambus
- 3 g făina konjac
- 40 g lapte praf degresat
- 10 g gluten
- 10 g indulcitor
- 5 g sare
- 7 g drojdie uscata
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- 300 ml apa calduta
Pentru uns deasupra
- 1 lingura ulei de masline
- Oregano, fulgi de ardei iuți, sumac, sau orice condiment la alegere
Instructiuni
Este o lista foarte lunga de ingrediente, mai mult durează, sa le aduni și sa le cantaresti. Nu este multă munca, doar amesteci cu o lingura in compoziție și o lași la dospit 24 ore.
Dar merita așteptarea!
Este o foccacia extrem de delicioasa, cu un gust deosebit!
- Cântărim ingredientele și drojdia si le punem intr-un vas. Nu adăugăm acum sarea, oul și uleiul.
- Peste acestea se toarnă 300 ml apa calduta și se omogenizează cu lingura. Vom obtine o pasta moale, dar ținem cont de faptul, ca taratele și semințele chia, au nevoie de timp, pentru a se hidrata.
- Adăugăm sarea și oul batut cu o furculița și le incorporam in pasta obținută anterior.
- Se acoperă vasul și se lasă la temperatura camerei 4-5 ore, amestecand compozitia, din când in când cu lingura.
- După acest timp, vasul acoperit se da la loc mai racoros, pentru a nu se acri taratele și se lasă peste noapte.
- A doua zi vom observa, cum compozitia s-a îngroșat semnificativ, dar nu are consistenta unui aluat și nu poate fi lucrat pe blatul de lucru.
- Adăugăm o lingura de ulei de masline și-l incorporam in compoziție.
- Pregătim o tava cu diametrul de 24 cm și așezăm in ea hârtie de copt.
- Se întinde compozitia in tava, ajutându-ne de dosul unei linguri. Se acoperă tava și se lasă la temperatura camerei 3-4 ore.
- Încălzim cuptorul la 180 grade.
- Peste foccacia cruda se întinde o lingura de ulei de masline, iar deasupra se presara ierburi aromate și condimente la alegere.
- Se da tava la cuptor pentru 35 minute, la 180 grade, apoi încă 20 minute la 160 grade, cu ventilatia cuptorului pornita.
- Se lasă la răcit complet pe un grătar, apoi se poate felia.
- In dieta Dukan, foccacia se consuma in doua zile de croaziera și nu conține tolerate, făina de bambus și o lingura uleiul de măsline/zi, sunt permise din aceasta etapa.
- In galeria foto am atasat reteta de unde m-am inspirat si aparține doamnei Feher Anca, tot o membra a grupului Dukan.
Comentarii