Ingrediente

  • 60 g tarate ovaz (4 linguri)
  • 20 g tarate pshillium (2 linguri)
  • 20 g seminte chia
  • 50 g izolat proteic de zer
  • 10 g făina bambus
  • 3 g făina konjac
  • 40 g lapte praf degresat
  • 10 g gluten
  • 10 g indulcitor
  • 5 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 ml apa calduta

Pentru uns deasupra

  • 1 lingura ulei de masline
  • Oregano, fulgi de ardei iuți, sumac, sau orice condiment la alegere

Instructiuni

Este o lista foarte lunga de ingrediente, mai mult durează, sa le aduni și sa le cantaresti. Nu este multă munca, doar amesteci cu o lingura in compoziție și o lași la dospit 24 ore.
Dar merita așteptarea!
Este o foccacia extrem de delicioasa, cu un gust deosebit!

  • Cântărim ingredientele și drojdia si le punem intr-un vas. Nu adăugăm acum sarea, oul și uleiul.
  • Peste acestea se toarnă 300 ml apa calduta și se omogenizează cu lingura. Vom obtine o pasta moale, dar ținem cont de faptul, ca taratele și semințele chia, au nevoie de timp, pentru a se hidrata.
  • Adăugăm sarea și oul batut cu o furculița și le incorporam in pasta obținută anterior.
  • Se acoperă vasul și se lasă la temperatura camerei 4-5 ore, amestecand compozitia, din când in când cu lingura.
  • După acest timp, vasul acoperit se da la loc mai racoros, pentru a nu se acri taratele și se lasă peste noapte.
  • A doua zi vom observa, cum compozitia s-a îngroșat semnificativ, dar nu are consistenta unui aluat și nu poate fi lucrat pe blatul de lucru.
  • Adăugăm o lingura de ulei de masline și-l incorporam in compoziție.
  • Pregătim o tava cu diametrul de 24 cm și așezăm in ea hârtie de copt.
  • Se întinde compozitia in tava, ajutându-ne de dosul unei linguri. Se acoperă tava și se lasă la temperatura camerei 3-4 ore.
  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Peste foccacia cruda se întinde o lingura de ulei de masline, iar deasupra se presara ierburi aromate și condimente la alegere.
  • Se da tava la cuptor pentru 35 minute, la 180 grade, apoi încă 20 minute la 160 grade, cu ventilatia cuptorului pornita.
  • Se lasă la răcit complet pe un grătar, apoi se poate felia.
  • In dieta Dukan, foccacia se consuma in doua zile de croaziera și nu conține tolerate, făina de bambus și o lingura uleiul de măsline/zi,  sunt permise din aceasta etapa.
  • In galeria foto am atasat reteta de unde m-am inspirat si aparține doamnei Feher Anca, tot o membra a grupului Dukan.