Ingrediente

  • 1 kg ficatei rata
  • 300 g praz tocat
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 1 cutie roșii tocate (400 g)
  • 4 căței usturoi
  • Sare, piper
  • 1 lingurița zahăr (optional)
  • Pătrunjel verde

Instructiuni

  • Ficateii de rata se spală bine și se pun la scurs intr-o sita.
  • Firele de praz se toaca mărunt, atât partea albă, cât și cea verde cât este frageda, după ce s-a îndepărtat partea exterioara uscata.
  • Morcovul curățat se taie rondele.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se pun legumele tocate, uleiul și ficateii. Se acoperă vasul și se găteste la foc mediu, pana se evapora apa lasata de legume și ficatei.
  • Se adauga roșiile pasate, iar când in vas rămâne un sos gros și uleiul se ridica deasupra, se condimentează cu sare, piper și cățeii de usturoi trecuți prin presa. Pentru un sos dulce-acrișor, se adauga o lingurița zahar (optional).
  • Se lasă vasul acoperit timp de 10 minute, pentru ca usturoiul sa aromatizeze sosul.
  • Se presara pătrunjel verde tocat și se servește cu pâine proaspăta.