Ingrediente
- 250 g cușcuș
- 700 ml apa
- 70 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1/2 pahar cu apa
- Sare, piper
- 6-7 bucăți de roșii uscate conservate in ulei( optional)
- 150 g roșii pasate
Instructiuni
- Se pune apa la fiert cu putina sare.
- Cușcușul se pune intr-un vas mai mare, se toarnă apa clocotită peste el, se acoperă vasul, se da deoparte, timp de 25 de minute, pana apa este absorbită de cușcuș, iar bobul este moale.
- Călim legumele tocate in ulei, un praf de sare si apa, pana se evapora apa, iar legumele sunt moi.
- Se adauga roșiile pasate si optional feliile de roșii din conseva, se lasă pe foc pana, scade apa din roșii si uleiul se ridica deasupra.
- Peste legumele călite se adauga cuscusul umflat, se amesteca ușor cu o lingura de lemn, pentru a obtine un cușcuș afânat și cu volum. Se gătesc legumele și cușcușul împreuna 2-3 minute.
- Se presara pătrunjel verde tocat deasupra și se serveste simplu, sau garnitura la diverse fripturi.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii