6-7 bucăți de roșii uscate conservate in ulei( optional)
150 g roșii pasate
Instructiuni
Se pune apa la fiert cu putina sare.
Cușcușul se pune intr-un vas mai mare, se toarnă apa clocotită peste el, se acoperă vasul, se da deoparte, timp de 25 de minute, pana apa este absorbită de cușcuș, iar bobul este moale.
Călim legumele tocate in ulei, un praf de sare si apa, pana se evapora apa, iar legumele sunt moi.
Se adauga roșiile pasate si optional feliile de roșii din conseva, se lasă pe foc pana, scade apa din roșii si uleiul se ridica deasupra.
Peste legumele călite se adauga cuscusul umflat, se amesteca ușor cu o lingura de lemn, pentru a obtine volum si a obtine un cușcuș afânat și se gătesc împreuna 2-3 minute.
Se presara pătrunjel verde tocat deasupra și se serveste simplu, sau garnitura la diverse fripturi.
Comentarii