Ingrediente

  • 250 g cușcuș 
  • 700 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1/2 pahar cu apa
  • Sare, piper
  • 6-7 bucăți de roșii uscate conservate in ulei( optional)
  • 150 g roșii pasate

Instructiuni

  • Se pune apa la fiert cu putina sare.
  • Cușcușul se pune intr-un vas mai mare, se toarnă apa clocotită peste el, se acoperă vasul, se da deoparte, timp de 25 de minute, pana apa este absorbită de cușcuș, iar bobul este moale.
  • Călim legumele tocate in ulei, un praf de sare si apa, pana se evapora apa, iar legumele sunt moi.
  • Se adauga roșiile pasate si optional feliile de roșii din conseva, se lasă pe foc pana, scade apa din roșii si uleiul se ridica deasupra.
  • Peste legumele călite se adauga cuscusul umflat, se amesteca ușor cu o lingura de lemn, pentru a obtine volum si a obtine un cușcuș afânat și se gătesc împreuna 2-3 minute.
  • Se presara pătrunjel verde tocat deasupra și se serveste simplu, sau garnitura la diverse fripturi.