Ingrediente
Pentru 14 bucăți cupcakes
- 3 oua
- 60 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- 85 ml ulei
- 150 g smantana cu 32% grăsime
- 150 g pudra Oreo
- 75 g făina albă
Decor
- 200 g smantana 32% grăsime
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr pudra
- Oreo biscuiti mini
Instructiuni
- Cuptorul se încălzește la 160 grade.
- Făina și praful de copt se cern împreuna.
- Se pregătește o tava de briose și se pun hârtii speciale in fiecare cavitate a formei.
- Pudra Oreo folosită in compoziție, este cumpărată din supermarket și este făcută din biscuiți oreo cu cacao macinati fin.La fotografii este pusă poza acestei pungi.
- Ouale, sarea și zaharul se mixează, pana obținem o crema deschisă la culoare, spumoasa și aerată.
- Se adauga smantana, mixând doar pana se omogenizează crema, apoi se pune uleiul, adăugat in fir subțire, mixând la viteza mică câteva secunde.
- Tot cu mixerul se incorporeaza pudra de Oreo, iar la final făina și praful de copt.
- Se umplu formele de brioșe pe 3/4 cu compozitia și se coc timp de 25-27 minute, la 160 grade cu încălzire sus-jos, fără ventilatie. Se face testul scobitorii.
- Briosele coapte se scot din forme și se răcesc pe un grătar.
Decor
- Smântâna și mascarpone, ambele reci de la frigider, se mixează, pana încep sa facă vârfuri, se adauga zahăr pudra și continuam sa mixam, pana obținem o crema ferma. Se pune in posh cu dui stelar și se fac aveline pe fiecare cupcakes. In vârful avelinei se asaza cate un biscuite mini Oreo.
Comentarii