Ingrediente
Pentru 20 cupcakes
- 150 g zahăr tos
- 150 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 120 g iaurt cu 3,5 % grăsime
- 2 oua mari
- 200 g făina
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- Zahăr vanilat
- 8 batoane de ciocolata Kinder
Frosting cu nutella
- 150 g smantana cu 30% grăsime
- 250 g mascarpone
- 100 g nutella
Decor albastru
- 50 g ciocolata cu aroma de vanilie și extras de spirulina
- 50 g smantana cu 30% grăsime
- 25 g unt
- 50 g mascarpone
Instructiuni
Aluat brioșe
- Se porneste cuptorul la 160 grade.
- Se amesteca făina cu praful de copt.
- Untul la temperatura camerei, zaharul, sarea și vanilia se mixează , pana se obtine o crema fina și spumoasa.
- Se adauga ouale pe rând, mixând bine după fiecare ou.
- Se adauga iaurtul in trei transe, mixând foarte bine după fiecare lingura de iaurt.
- Se adauga făina și praful de copt, trecute prin sita și se mixează , pana se incorporeaza in compoziție.
- In tavile de brioșe ( eu am folosit doua tavi) se asaza hârtie specială și se împarte compozitia in cele 20 de forme.
- Batoanele de ciocolata Kinder se rup bucăți și se pun in fiecare forma, cate doua bucăți de ciocolata.
- Se dau tavile la cuptor, la 160 grade cu ventilatie sus-jos, pentru 20-22 minute, pana briosele sunt ușor rumenite. Se face testul scobitorii ,sa fim siguri ,ca sunt coapte.
- Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
Decor albastru
- Este prima data când folosesc aceasta ciocolata, nu știam cum se comporta, ce consistenta are, așa ca pe parcurs, am tot improvizat.Ciocolata are aroma de vanilie și este foarte dulce.
- Am încălzit smantana pana la punctul de fierbere,am dat deoparte vasul și am adăugat bănuții de ciocolata.Am lăsat 2-3 minute, după care am amestecat energic, pana s-a topit ciocolata, apoi am incorporat untul și am dat la rece, pana s-a întărit( aproximativ o ora).
- Am luat crema la mixat, dar ceva nu se lega, nu era o crema uniformă și nici ferma,așa ca am adăugat mascarpone și am mixat, pana am obținut o crema spumoasa ,aerată,dar și ferma in același timp.
Frosting cu nutella
- Smantana se mixează ,pana începe sa facă vârfuri.
- Mascarpone și nutella se mixează, pana obținem o crema ferma.Se adauga frisca și se incorporeaza ușor cu mixerul la viteza mică, doar cât se omogenizează crema.
- Cele doua creme ,care sunt foarte ferme si fine, le-am pus in trei poshuri cu trei duiuri diferite și am ornat briosele.
- Se dau la rece pentru 1-2 ore.
Comentarii