Ingrediente

Pentru 20 cupcakes

  • 150 g zahăr tos
  • 150 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 120 g iaurt cu 3,5 % grăsime
  • 2 oua mari
  • 200 g făina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Zahăr vanilat
  • 8 batoane de ciocolata Kinder 

Frosting cu nutella

  • 150 g smantana cu 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 100 g nutella

Decor albastru

  • 50 g ciocolata cu aroma de vanilie și extras de spirulina
  • 50 g smantana cu 30% grăsime
  • 25 g unt
  • 50 g mascarpone

Instructiuni

Aluat brioșe

  • Se porneste cuptorul la 160 grade.
  • Se amesteca făina cu praful de copt.
  • Untul la temperatura camerei, zaharul, sarea și vanilia se mixează , pana se obtine o crema fina și spumoasa.
  • Se adauga ouale pe rând, mixând bine după fiecare ou.
  • Se adauga iaurtul in trei transe, mixând foarte bine după fiecare lingura de iaurt.
  • Se adauga făina și praful de copt, trecute prin sita și se mixează , pana se incorporeaza in compoziție.
  • In tavile de brioșe ( eu am folosit doua tavi) se asaza hârtie specială și se împarte compozitia in cele 20 de forme.
  • Batoanele de ciocolata Kinder se rup bucăți și se pun in fiecare forma, cate doua bucăți de ciocolata.
  • Se dau tavile la cuptor, la 160 grade cu ventilatie sus-jos, pentru 20-22 minute, pana briosele sunt ușor rumenite. Se face testul scobitorii ,sa fim siguri ,ca sunt coapte.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.

Decor albastru

  • Este prima data când folosesc aceasta ciocolata, nu știam cum se comporta, ce consistenta are, așa ca pe parcurs, am tot improvizat.Ciocolata are aroma de vanilie și este foarte dulce.
  • Am încălzit smantana pana la punctul de fierbere,am dat deoparte vasul și am adăugat bănuții de ciocolata.Am lăsat 2-3 minute, după care am amestecat energic, pana s-a topit ciocolata, apoi am incorporat untul și am dat la rece, pana s-a întărit( aproximativ o ora).
  • Am luat crema la mixat, dar ceva nu se lega, nu era o crema uniformă și nici ferma,așa ca am adăugat mascarpone și am mixat, pana am obținut o crema spumoasa ,aerată,dar și ferma in același timp.

Frosting cu nutella

  • Smantana se mixează ,pana începe sa facă vârfuri.
  • Mascarpone și nutella se mixează, pana obținem o crema ferma.Se adauga frisca și se incorporeaza ușor cu mixerul la viteza mică, doar cât se omogenizează crema.
  • Cele doua creme ,care sunt foarte ferme si fine, le-am pus in trei poshuri cu trei duiuri diferite și am ornat briosele.
  • Se dau la rece pentru 1-2 ore.