Ingrediente
Pentru 16 brioșe
- 2 oua
- 200 ml ulei
- 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 300 g făina
- 1 praf de copt
- Esența vanilie
Decor
Crema cu ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g smantana 35% grăsime + 100 g smantana
Crema de ciocolata cu aroma de portocale
- 150 g ciocolata cu aroma de portocale
- 100 g smantana+100 g smantana
Crema de ciocolata deco verde
- 150 g ciocolata deco verde
- 100 g smantana+100 g smantana
Instructiuni
- Pregatim cremele întâi, deoarece trebuie sa stea la frigider câteva ore.
- Fiecare crema se pregătește la fel și anume: se încălzește smantana (doar 100 g pentru fiecare crema, celelalte 100 g le folosim la final), pana la punctul de fierbere, se adauga ciocolata, se lasă 4-5 minute, timp in care ciocolata se topește in smantana fierbinte. Se amesteca energic, pana obținem o pasta uniformă, fără bucăți de ciocolata netopita, se pune folie alimentara direct pe crema și se da la frigider câteva ore, pana este intarita. Cum am specificat, cele "+100 g smantana" trecute la ingrediente, se vor folosi la final, înainte de a decora briosele.
Brioșe
- Folosim mixerul, pe tot parcursul pregătirii compoziției de brioșe.
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Pregătim formele in care așezăm hârtie specială pentru briose.
- Faina cu praful de copt se cern împreuna.
- Ouăle întregi se mixează cu un praf de sare si zaharul, pana se albesc si cresc in volum.
- Se toarnă uleiul treptat, se adauga iaurtul si esența de vanilie.
- La final se pune făina in doua transe si se omogenizează.
- Se umplu formele, puțin mai mult de jumătate. Eu m-am folosit de un posh fără dui, unde am pus compozitia si am umplut formele. Se pot umple si cu lingura, dar cu poshul se lucrează mai ușor.
- Se coc la 170 grade, timp de 25-30 minute.
- Se răcesc pe un grătar, după care se decoreaza fiecare cu o avelina generoasa de crema.
Decor
- In fiecare crema se adauga cele “+100 g smantana” trecute la ingrediente și se mixeaza, pana obținem o crema ferma și aerată. Aceasta cantitate de smantana, care se adauga in plus, se poate înlocui cu mascarpone, dar eu am profitat de faptul ca, smantana folosită avea 35% grăsime si a fost numai buna, pentru a da fermitate cremelor.
- După ce mixam fiecare crema, se asaza in trei rânduri pe o folie alimentara, se rulează, un capăt se înnoada, iar celălalt doar se strânge.
- Se da ruladei formate din creme, o forma alungită si se bagă intr-un posh, la care atașam dui stea. Capătul care a fost doar strâns, se introduce prin dui, se trage de folie, pana ajunge crema in dui, iar surplusul de folie se taie cu foarfeca.
- Se decoreaza briosele si se dau la frigider pentru o ora, sau se pot consuma imediat.
- Este trecut la descrierea rețetei și linkul cu un material video, de unde m-am inspirat pentru decor.
Comentarii