Ingrediente

Pentru 16 brioșe 

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 300 g făina
  • 1 praf de copt
  • Esența vanilie

Decor


Crema cu ciocolata amaruie

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana 35% grăsime + 100 g smantana 

Crema de ciocolata cu aroma de portocale

  • 150 g ciocolata cu aroma de portocale
  • 100 g smantana+100 g smantana

Crema de ciocolata deco verde

  • 150 g ciocolata deco verde
  • 100 g smantana+100 g smantana

Instructiuni

  • Pregatim cremele întâi, deoarece trebuie sa stea la frigider câteva ore.
  • Fiecare crema se pregătește la fel și anume: se încălzește smantana (doar 100 g pentru fiecare crema, celelalte 100 g le folosim la final), pana la punctul de fierbere, se adauga ciocolata, se lasă 4-5 minute, timp in care ciocolata se topește in smantana fierbinte. Se amesteca energic, pana obținem o pasta uniformă, fără bucăți de ciocolata netopita, se pune folie alimentara direct pe crema și se da la frigider câteva ore, pana este intarita. Cum am specificat, cele "+100 g smantana" trecute la ingrediente, se vor folosi la final, înainte de a decora briosele.

Brioșe

  • Folosim mixerul, pe tot parcursul pregătirii compoziției de brioșe.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim formele in care așezăm hârtie specială pentru briose.
  • Faina cu praful de copt se cern împreuna.
  • Ouăle întregi se mixează cu un praf de sare si zaharul, pana se albesc si cresc in volum.
  • Se toarnă uleiul treptat, se adauga iaurtul si esența de vanilie.
  • La final se pune făina in doua transe si se omogenizează.
  • Se umplu formele, puțin mai mult de jumătate. Eu m-am folosit de un posh fără dui, unde am pus compozitia si am umplut formele. Se pot umple si cu lingura, dar cu poshul se lucrează mai ușor.
  • Se coc la 170 grade, timp de 25-30 minute.
  • Se răcesc pe un grătar, după care se decoreaza fiecare cu o avelina generoasa de crema.

Decor

  • In fiecare crema se adauga cele “+100 g smantana” trecute la ingrediente și se mixeaza, pana obținem o crema ferma și aerată. Aceasta cantitate de smantana, care se adauga in plus, se poate înlocui cu mascarpone, dar eu am profitat de faptul ca, smantana folosită avea 35% grăsime si a fost numai buna, pentru a da fermitate cremelor.
  • După ce mixam fiecare crema, se asaza in trei rânduri pe o folie alimentara, se rulează, un capăt se înnoada, iar celălalt doar se strânge.
  • Se da ruladei formate din creme, o forma alungită si se bagă intr-un posh, la care atașam dui stea. Capătul care a fost doar strâns, se introduce prin dui, se trage de folie, pana ajunge crema in dui, iar surplusul de folie se taie cu foarfeca.
  • Se decoreaza briosele si se dau la frigider pentru o ora, sau se pot consuma imediat.
  • Este trecut la descrierea rețetei și linkul cu un material video, de unde m-am inspirat pentru decor.