Ingrediente
Pentru 15 cupcakes
- 2 oua
- 130 g unt
- 200 g iaurt natural cu 3,5% grăsime
- 200 g zahăr
- 30 g cacao red Cameroon
- 210 g făina
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Crema
- 200 g ciocolata deco verde
- 100 g smantana cu 35% grăsime
- 150 g mascarpone
- 150 g smantana cu 35% grăsime
- 50 g pasta de fistic
- 1 lingurița gelatina vegetala
Decor
- Bănuți de ciocolata neagră
- Biluțe din ciocolata albă
- Fistic macinat
Instructiuni
- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Pregătim formele pentru brioșe, asezand in fiecare cavitate hârtie specială pentru ele.
- Făina, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna și se trec prin sita.
- Se mixează untul, zaharul si praful de sare, pana untul este spumos, iar zaharul este topit.
- Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou, pana se incorporeaza bine, se pune iaurtul, iar la final se incorporeaza amestecul uscat.
- Se umplu formele de brioșe pe 3/4 si se coc timp de 20-25 minute, la 170 grade. Se face testul scobitorii, pentru siguranța.
- Briosele coapte se scot din forme si se răcesc pe un grătar.
Crema
- Ciocolata si 100 g smantana se pun la încălzit la microunde, in 2-3 reprize scurte, pana se topește ciocolata. Se amesteca bine si se da la rece, timp de 2-3 ore, pana se întărește.
- Ciocolata intarita, mascarpone, smantana si pasta de fistic se pun intr-un vas si se mixează, pana obtinem o crema aerată. Pentru fermitate si sa-si păstreze forma pe cupcakes, am incorporat in crema o lingurița de gelatina vegetala.
- Crema se pune in posh cu dui stelar si se face cate o avelina pe fiecare cupcakes, după care se decoreaza, după bunul plac, sau se lasă simple.
- Se dau la frigider pentru 2-3 ore.
Comentarii