Ingrediente

Pentru 15 cupcakes 

  • 2 oua
  • 130 g unt 
  • 200 g iaurt natural cu 3,5% grăsime
  • 200 g zahăr
  • 30 g cacao red Cameroon 
  • 210 g făina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema

  • 200 g ciocolata deco verde
  • 100 g smantana cu 35% grăsime
  • 150 g mascarpone
  • 150 g smantana cu 35% grăsime
  • 50 g pasta de fistic
  • 1 lingurița gelatina vegetala

Decor

  • Bănuți de ciocolata neagră
  • Biluțe din ciocolata albă 
  • Fistic macinat

Instructiuni

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim formele pentru brioșe, asezand in fiecare cavitate hârtie specială pentru ele.
  • Făina, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna și se trec prin sita.
  • Se mixează untul, zaharul si praful de sare, pana untul este spumos, iar zaharul este topit.
  • Se adauga ouale pe rând, mixând după fiecare ou, pana se incorporeaza bine, se pune iaurtul, iar la final se incorporeaza amestecul uscat.
  • Se umplu formele de brioșe pe 3/4 si se coc timp de 20-25 minute, la 170 grade. Se face testul scobitorii, pentru siguranța.
  • Briosele coapte se scot din forme si se răcesc pe un grătar.

Crema

  • Ciocolata si 100 g smantana se pun la încălzit la microunde, in 2-3 reprize scurte, pana se topește ciocolata. Se amesteca bine si se da la rece, timp de 2-3 ore, pana se întărește.
  • Ciocolata intarita, mascarpone, smantana si pasta de fistic se pun intr-un vas si se mixează, pana obtinem o crema aerată. Pentru fermitate si sa-si păstreze forma pe cupcakes, am incorporat in crema o lingurița de gelatina vegetala.
  • Crema se pune in posh cu dui stelar si se face cate o avelina pe fiecare cupcakes, după care se decoreaza, după bunul plac, sau se lasă simple.
  • Se dau la frigider pentru 2-3 ore.