Ingrediente

Pentru 12 brioșe

  • 225 g făina
  • 25 g cacao
  • 150 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 5 g sare
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt topit
  • 1 lingura esența gel vanilie

Crema de ciocolata amaruie

  • 125 g ciocolata Callebaut cu 54,5% cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g smantana cu 40% grăsime
  • 100 g mascarpone

Crema de ciocolata cu aroma de portocale

  • 250 g ciocolata Callebaut orange
  • 125 g frisca lichida
  • 140 g mascarpone
  • 150 g smantana cu 40% grăsime

Instructiuni

  • Pentru început pregătim baza pentru creme. Ambele se fac asemanator și anume, pentru fiecare ciocolata se încălzește frisca lichida, aducând-o la punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolata, se lasă 4-5 minute, apoi se amesteca energic, pana obținem un sos uniform. La crema orange e posibil, sa nu se topească ciocolata complet, așa ca, se pune vasul la microunde in reprize scurte, pana sunt topite toate bucatile de ciocolata.
  • Când obținem un sos fin, omogen și uniform, se acoperă cu folie alimentara direct pe crema și se da la frigider pentru 3-4 ore, pana se întărește.

Brioșe 

  • Se porneste cuptorul la 180 grade.
  • Se pregătește o tava de brioșe, asezand in fiecare cavitate hârtie specială.
  • Făina, cacaua, zaharul, sarea și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Laptele, untul topit și aromele se amesteca in alt bol, apoi se adauga peste ingredientele uscate.
  • Cu unt tel se omogenizează cele doua amestecuri, nu mult, doar cât obținem o compoziție omogena, apoi cu lingura se pune in formele de brioșe, umplând-le pe 3/4.
  • Se coc la 180 grade, timp de 25-30 minute, pana trec testul scobitorii.
  • Briosele coapte se scot din forma și se lasă la răcit pe un grătar.

Asamblare

  • Când briosele sunt reci, se scobesc in mijloc, cu ajutorul ustensilei de scos cotorul merelor. Bucatile de brioșă scoase din mijloc se păstrează, pentru ca vor forma un delicios dulce, amestecate cu crema ce va ramane la final.
  • Continuam, sa facem cremele de ciocolata, care se fac rapid.
  • In fiecare vas cu ciocolata topita, răcita si intarita se pune mascarpone si smantana, in cantitatile menționate la ingrediente si se mixează, pana obținem doua creme fine si stabile.
  • Intr-un posh cu dui stea se pune crema orange și se umplu briosele in mijlocul scobit, apoi deasupra formam o avelina generoasa din aceeași crema.
  • Peste crema orange se formează o alta avelina din crema de ciocolata amaruie.
  • Ceea ce rămâne de la ambele creme, se pun peste bucatile scobite din mijloc, așa ca se valorifica totul.
  • Briosele umplute se dau la frigider 2-3 ore.