Putem folosi orice piure de fructe permis în dietă. Eu am avut coacăze roșii în amestec cu zmeură. Fructele fierte 3-4 minute se pasează, apoi se trec prin sita, pentru a elimina sâmburii. Căpșunile sau afinele se pot folosi pasate, fără a le trece prin sita. În piureul de fructe nu se pune îndulcitor. Crema de ciocolată va fi destul de dulce întâi de la ciocolată, apoi de la lapte praf degresat care este dulce.
Într-un vas se pun 100 ml lapte și 100 g ciocolată ruptă bucăți. Se pune vasul la microunde în reprize scurte de 10 secunde, până se înfierbântă laptele. Se lasă 3-4 minute, să se topească ciocolata, apoi se amestecă energic, până obținem un sos uniform.
În vasul blenderului se pun pe rând: piureul de fructe, sosul de ciocolată, laptele praf degresat și încă 100 ml lapte lichid rece. Se pornește blenderul întâi la impulsuri, apoi la viteză medie, până se amestecă ingredientele. Dacă e nevoie, se mai adaugă 50-60 ml lapte lichid.
Se blenduiesc toate la viteză mare, până obținem o cremă uniformă, având consistența unei smântâni mai subțiri.
Se toarnă crema în borcan de sticlă cu capac și se dă la frigider minim 12 ore, timp în care se va întări suficient, să devină tartinabila. Se consumă ca atare, sau se poate folosi la umplerea unor fursecuri, sau a unui tort.
Crema este dulce-acrișoară, foarte delicioasă cu gust de ciocolată, dar și de fructe și conține două tolerate: fructele (100 g fructe mici/zi=1 tolerat) și ciocolata cu peste 70% cacao (20g/zi=1 tolerat).
În concluzie cele 695 g cremă de ciocolată rezultate, se consumă în cinci zile de croazieră, adică aproape 140 g/zi, mai mult decât suficient pentru a stăpâni pofta de dulce, sau de ciocolată.
Comentarii