Ingrediente
Blat
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 4 linguri făină
- Putina sare
- 1 plic zahar vanilat
Crema:
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahăr
- 3 plicuri zahar vanilat
- Putina sare
- 80 gr amidon de porumb
- 500 ml lapte
- 100 gr ciocolată
- 250 gr unt la temperatura camerei (150 gr pt crema de vanilie si 100 gr pt cea de ciocolata)
Ingrediente extra:
- Biscuiți simpli
Sirop:
- Lapte călduț
Decor:
- 200 g smantana cu cel puțin 32% grăsime
- 100 gr zahăr pudră
- ciocolată rasă
Instructiuni
- Prima dată ne ocupa de crema.
- Punem galbenusurile, zahărul, sarea si zahărul vanilat într-o oala. Amestecăm cu un tel până se deschide la culoare puțin. Punem amidonul și laptele și incorporam.
- Dam la foc și amestecăm din când în când până aceasta se îngroașă.
- Turnam putin mai mult de jumate într-un castron și în cealaltă jumate punem ciocolată tăiată mărunt și amestecăm până se topeste toata.
- Dam amândouă creme la răcit.
- După răcire, batem untul spuma si adaugam cremele,în unt.
- Procedăm cu ambele creme la fel.
Blatul
- Tava 24/24
- Batem la viteza maxima albusurile, sarea, zahărul si zaharul vanilat impreuna, până când se spumeaza foarte bine. Adăugăm uleiul si mixam scurt. Cernem făină și o incorporam usor cu o spatula de jos în sus. Turnam blatul într-o tava tapetata cu hartie de copt timp de aprox 25 min sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Frișcă se mixeaza bine cu zahărul pudra.
Asamblare:
- Blatul care se insiropeaza cu laptele călduț
- crema de ciocolata
- un strat de biscuiți care daca sunt groși, se trec rapid prin lapte
- crema de vanilie
- Alt rând de biscuiți
- frișcă bătută
- ciocolată rasă
Alte informatii
Prajitura se da la frigider peste noapte,după care se porționează ,ajutându-ne de un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters,după fiecare tăietura.
Ciocolata rasa este bine sa se adauga peste frisca,după ce se porționează.
Comentarii