Ingrediente

Blat

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • Putina sare
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahăr
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Putina sare
  • 80 gr amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 100 gr ciocolată 
  • 250 gr unt la temperatura camerei (150 gr pt crema de vanilie si 100 gr pt cea de ciocolata)

Ingrediente extra:

  • Biscuiți simpli 

Sirop:

  • Lapte călduț 

Decor:

  • 200 g smantana cu cel puțin 32% grăsime 
  • 100 gr zahăr pudră
  • ciocolată rasă

Instructiuni

  • Prima dată ne ocupa de crema.
  • Punem galbenusurile, zahărul, sarea si zahărul vanilat într-o oala. Amestecăm cu un tel până se deschide la culoare puțin. Punem amidonul și laptele și incorporam. 
  • Dam la foc și amestecăm din când în când până aceasta se îngroașă. 
  • Turnam putin mai mult de jumate într-un castron și în cealaltă jumate punem ciocolată tăiată mărunt și amestecăm până se topeste toata. 
  • Dam amândouă creme la răcit. 
  • După răcire, batem untul spuma si adaugam cremele,în unt.
  • Procedăm cu ambele creme la fel.

Blatul

  • Tava 24/24
  • Batem la viteza maxima albusurile, sarea, zahărul si zaharul vanilat impreuna, până când se spumeaza foarte bine. Adăugăm uleiul si mixam scurt. Cernem făină și o incorporam usor cu o spatula de jos în sus. Turnam blatul într-o tava tapetata cu hartie de copt timp de aprox 25 min sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. 

Frișcă se mixeaza bine cu zahărul pudra.

Asamblare:

  • Blatul care se insiropeaza cu laptele călduț
  • crema de ciocolata
  • un strat de biscuiți care daca sunt groși, se trec rapid prin lapte
  • crema de vanilie
  • Alt rând de biscuiți
  • frișcă bătută 
  • ciocolată rasă 

Alte informatii

Prajitura se da la frigider peste noapte,după care se porționează ,ajutându-ne de un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters,după fiecare tăietura.

Ciocolata rasa este bine sa se adauga peste frisca,după ce se porționează.