Ingrediente
Pentru 16 cornuri
- 4 pachete de foietaj cu unt de 230 grame, din comerț
- 250 grame miez de nucă măcinat
- 15 g cacao
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 linguriță esență rom
- 1 albuș
Pentru uns
- 1 gălbenuș+2 linguri lapte
Instructiuni
- Foietajul cu unt se găsește în supermarket, eu găsindu-l de obicei la Kaufland, la raftul cu produse refrigerate. Foaia nu este foarte mare, dar este perfect întinsă, subțire de 2-3 mm și se lucrează foarte bine. Pachetul conține o singură foaie și putem face patru cornuri mai mari.
- Înainte de folosire, se ține la temperatura camerei 10-20 minute, însă și pe pachet de foietaj sunt instrucțiuni de folosire.
Umplutura
- Se pune miezul de nucă măcinat într-un bol.
- Laptele, zahărul și un praf de sare se pun la fiert, iar când dă în clocot, se toarnă peste nuca măcinată.
- Se amestecă bine, se incorporeaza cacaua și aromele, ajustând gustul dacă e nevoie, de zahăr, sare sau esențe.
- Se desface pachetul de foietaj, acesta fiind deja așezat pe hârtie de copt.
- Se taie foaia pe latura scurtă în două, rezultând două dreptunghiuri mai mici, apoi pe fiecare dreptunghi se face o tăietură oblică și obținem patru triunghiuri.
- Pe latura mare a triunghiului se pune o linguriță generoasă de umplutură și se rulează spre vârful triunghiului.
- Cornurile formate se așază în tavă cu hârtie de copt, cu distanța între ele.
- Se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 20-25 minute, până se rumenesc.
- Se lasă la răcit pe un grătar.
Comentarii