Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 15 g drojdie proaspătă 
  • 575 g făină albă 
  • 50 g branza de burduf

Pentru umputură:

  • 350 g cașcaval 

Pentru uns cornurile

  • 1 ou bătut
  • Seminte de mac

Instructiuni

  • Se cerne făina.
  • Intr-un vas se pun 150 ml lapte, untul, branza de burduf și se pune la foc mic, pana se topește untul și se dizolva branza.
  • Se ia vasul de pe foc, se adauga restul de lapte rece și se pune drojdia, amestecand pana se dizolva in lapte, care trebuie sa fie caldut, nu fierbinte.
  • Se toarnă amestecul de lichid peste făina cernută și se frământa la robot, sau cu mâna, pana obținem un aluat care nu se lipește, eventual se mai presara făina peste aluat, atunci când framantam.
  • Aluatul se acoperă și se lasă la dospit pana își dublează volumul, sau chiar mai mult.
  • Cascavalul se da pe răzătoarea mare.
  • Se presara făina pe blatul de lucru și se întinde aluatul in strat subțire , in forma rotundă de 50-60 cm.diametrul, in funcție de cât ne permite mărimea blatului.
  • Se taie aluatul întins in 12 părți, relativ egale și se împarte cașcaval ras pe fiecare bucata.
  • Se rulează începând de la capătul exterior, spre interior, încercând, sa închidem cașcavalul, sa nu curga la copt.
  • Cornurile formate se asaza in tava cu hârtie de copt și se lasă la dospit, încă 30 minute.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • Cornurile dospite se ung cu ou, se presara mac și se coc 20-25 minute, la 160 grade cu ventilatie, pana se rumenesc frumos deasupra.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt moi, gustoase mai ales calde, iar reci se pot încălzi la cuptorul cu microunde.
  • In aluat nu am folosit sare, branza de burduf a fost suficientă pentru aluat.
  • Desi am avut link de inspirație, care este pus la începutul postării, totuși am mărit unele cantități, in special cașcavalul folosit la umplutura.