Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g untura
  • 250 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 25 g drojdie prospata
  • Făina cât cuprinde
  • 600-700 g rahat
  • Sare
  • Zahăr pudra

Instructiuni

  • Este o reteta veche,e nevoie de timp și răbdare pentru ca dintr-o porție ies cam 4 tavi mari de aragaz.
  • Se taie din timp rahatul bastonașe,se trec prin făina,pentru a nu se lipi între ele.
  • Se face aluatul din toate ingredientele,fără zahărul pudra.Untura și untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

 

  • Făina se adauga pana obținem un aluat suficient de tare,pentru a putea modela cornulețele.
  • Aluatul nu se lasă la dospit. Facem cornulețele imediat.
  • Întindem bucăți de aluat cu sucitorul,groase de circa 3-4 mm,cu un cuțit sau rolă specială cu zimți ,împărtim in 8-10 triunghiuri fiecare bucata întinsa,la margini adăugăm o bucata de rahat,după care rulam fiecare triunghi de la margine spre interior.
  • Se aseaza cornulețele formate in tava,cu hârtie de copt pe fundul tavii și le dam la cuptorul încins,pana se rumenesc ușor deasupra.
  • Timpul depinde de cuptorul fiecăruia.
  • Cand sunt gata,se scoate tava din cuptor,se lasă 2-3 minute sa se răcească puțin cornulețele,după care se pudrează cu zahăr.
  • Sunt foarte bune chiar dacă nu le trecem prin zahăr pudra.
  • Sunt  fragede pentru ca au untura in compoziție,sunt spornice,nu se sfărâmă și se păstrează 1-2 săptămâni fără probleme,asta in caz ca nu sunt mâncate in câteva zile!