Ingrediente
- 250 g unt
- 250 g untura
- 250 ml ulei
- 400 ml lapte
- 25 g drojdie prospata
- Făina cât cuprinde
- 600-700 g rahat
- Sare
- Zahăr pudra
Instructiuni
- Este o reteta veche,e nevoie de timp și răbdare pentru ca dintr-o porție ies cam 4 tavi mari de aragaz.
- Se taie din timp rahatul bastonașe,se trec prin făina,pentru a nu se lipi între ele.
- Se face aluatul din toate ingredientele,fără zahărul pudra.Untura și untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Făina se adauga pana obținem un aluat suficient de tare,pentru a putea modela cornulețele.
- Aluatul nu se lasă la dospit. Facem cornulețele imediat.
- Întindem bucăți de aluat cu sucitorul,groase de circa 3-4 mm,cu un cuțit sau rolă specială cu zimți ,împărtim in 8-10 triunghiuri fiecare bucata întinsa,la margini adăugăm o bucata de rahat,după care rulam fiecare triunghi de la margine spre interior.
- Se aseaza cornulețele formate in tava,cu hârtie de copt pe fundul tavii și le dam la cuptorul încins,pana se rumenesc ușor deasupra.
- Timpul depinde de cuptorul fiecăruia.
- Cand sunt gata,se scoate tava din cuptor,se lasă 2-3 minute sa se răcească puțin cornulețele,după care se pudrează cu zahăr.
- Sunt foarte bune chiar dacă nu le trecem prin zahăr pudra.
- Sunt fragede pentru ca au untura in compoziție,sunt spornice,nu se sfărâmă și se păstrează 1-2 săptămâni fără probleme,asta in caz ca nu sunt mâncate in câteva zile!
Comentarii