Ingrediente

  • 100 g untura
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudra
  • 2 gălbenușuri
  • 550 g făina
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • Esența vanilie

Umplutura

  • 250-300 g rahat

Instructiuni

  • Untul și untura, ambele la temperatura camerei, se pun intr-un vas împreuna cu zaharul pudra și sarea. Se mixează puțin, sau se amesteca, folosind un tel tip para.
  • Se adauga mascarpone și aromele, incorporandu-le in crema obținută anterior.
  • Se amesteca făina cu praful de copt și se cern împreuna.
  • Se adauga peste amestecul făcut pana acum și se framanta, doar cât sa fie incorporate toate ingredientele. Nu se frământa excesiv, deoarece de la caldura mâinilor, se încălzește grăsimea și va fi nevoie, de mai multă făina.
  • Aluatul obținut se pune in folie și se da la frigider pentru o ora.
  • Între timp se taie cuburile de rahat in bastonașe mai subtiri, folosind un tocător pe care punem făina, pentru a nu se lipi rahatul de cuțit.
  • Se ia o bucata de aluat, se întinde cu sucitorul intr-o foaie rotundă cu grosimea de 2-3 mm și se taie in triunghiuri potrivite.
  • Se asaza umplutura pe margine lata a triunghiului și se rulează spre varful ei.
  • Procedam la fel cu restul aluatului, pana se umple tava. 
  • Cornulețele se asaza in tava cu distanță între ele și se coc in cuptorul preîncălzit la 170 grade, pana se rumenesc deasupra.
  • Se scot cu grija din tava și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt foarte fragede, as putea spune, chiar fragile.
  • Se consuma ca atare, sau pudrate cu zahăr pudra simplu, sau vanilat.