Intr-un vas punem osanza rece,tocata la mașina, sarea, galbenusurile si pudra de vanilie și le mixam, pana cand se omogenizeaza complet.
Incorporam smantana, folosind tot mixerul, apoi tot cu mixerul la viteza mică, amestecam, adăugând câteva linguri de făina.
Se adauga apoi treptat toata faina si se incepem sa framantam rapid, un aluat care se desprinde de mâini. In funcție de mărimea gălbenușurilor, cantitatea de făina poate fi între 250-300 g. Se framanta rapid, fara a insista prea mult.
Aluatul se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute.
Se porneste cuptorul la 190 grade.
Pentru a se lucra mai ușor, aluatul rece se împarte in doua.
Se presara făina pe blatul de lucru și se intinde fiecare bucata cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie de 3-4 mm.
Aluatul se imparte in patratele de aproximativ 8-9 cm. latura. Pe fiecare pătrat se asaza o bucata de rahat, sau alta umplutura la alegere și se rulează de la un colt, spre colțul opus al pătratului de aluat.
Se asaza cornulete formate, in tava tapetata cu hârtie de copt, cu distanță între ele.
Se coc in cuptorul încălzit deja la 190 grade, timp de 20-25 de minute, pana devin aurii.
Cornulețele se pudreaza, cat sunt fierbinti cu zahar pudra vanilat.
Comentarii