Ingrediente

  • 125 de g de osanza de porc
  • 4 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cu pudra de vanilie
  • 250-300 de g faina 
  • Rahat tăiat bucăți mai mari, pentru umplutura
  • Faina pentru blatul de lucru
  • Zahăr pudra vanilat pentru pudrat cornulețele

Instructiuni

  • Intr-un vas punem osanza rece,tocata la mașina, sarea, galbenusurile si pudra de vanilie și le mixam, pana cand se omogenizeaza complet.
  • Incorporam smantana, folosind tot mixerul, apoi tot cu mixerul la viteza mică, amestecam, adăugând câteva linguri de făina.
  • Se adauga apoi treptat toata faina si se incepem sa framantam rapid, un aluat care se desprinde de mâini. In funcție de mărimea gălbenușurilor, cantitatea de făina poate fi între 250-300 g. Se framanta rapid, fara a insista prea mult. 
  • Aluatul se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute.
  • Se porneste cuptorul la 190 grade.
  • Pentru a se lucra mai ușor, aluatul rece se împarte in doua.
  • Se presara făina pe blatul de lucru și se intinde fiecare bucata cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie de 3-4 mm.
  • Aluatul se imparte in patratele de aproximativ 8-9 cm. latura. Pe fiecare pătrat se asaza o bucata de rahat, sau alta umplutura la alegere și se rulează de la un colt, spre colțul opus al pătratului de aluat.
  • Se asaza cornulete formate, in tava tapetata cu hârtie de copt, cu distanță între ele. 
  • Se coc in cuptorul încălzit deja la 190 grade, timp de 20-25 de minute, pana devin aurii. 
  • Cornulețele se pudreaza, cat sunt fierbinti cu zahar pudra vanilat.