Ingrediente

  • 1 kg buchete de conopida
  • 3 oua mari
  • 320 g smantana cu 20% grăsime
  • 200 ml lapte rece
  • 20 g amidon de porumb
  • 40 g parmezan
  • 50 g unt
  • 200 g cașcaval
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Conopida rupta buchete, se spală sub jet de apa rece.
  • Intr-o oala se pun la fiert 2-trei litri apa, cu o lingura de sare. Când clocoteste, se pune conopida și se fierbe 4-5 minute. Se scoate din apa clocotită cu o paleta, se pune intr-un vas cu apa rece, apoi se scurge prin sita.
  • Pentru cantitatea de conopida folosită de mine, am avut nevoie de un vas yena cu diametrul de 30/20 cm si înaltă de 7 cm. Am uns-o bine cu o parte din cantitatea de unt.
  • Am asezat bucatile de conopida in vas.
  • Intr-un bol se pun ouale, smantana, amidonul dizolvat in lapte rece, sare și piper dupa gust. Totul se amesteca cu telul, apoi se adauga parmezanul ras.
  • Compoziția obținută se toarnă peste conopida.
  • Cașcavalul ras se distribuie uniform peste conopida, iar deasupra se pune untul rămas.
  • Se da forma la cuptor, care a fost încălzit înainte, la 180 grade, caldura sus-jos, cu ventilatie, timp de 30 minute, pana ce cașcavalul se rumenește deasupra.
  • Ideal ar fi, sa fie consumat fierbinte, dar este foarte buna și rece, sau reîncălzită.
  • Cât budinca de conopida este fierbinte, nu se poate taia felii, doar când se răcește, asta in caz ca, mai rămâne!