Conopida rupta buchete, se spală sub jet de apa rece.
Intr-o oala se pun la fiert 2-trei litri apa, cu o lingura de sare. Când clocoteste, se pune conopida și se fierbe 4-5 minute. Se scoate din apa clocotită cu o paleta, se pune intr-un vas cu apa rece, apoi se scurge prin sita.
Pentru cantitatea de conopida folosită de mine, am avut nevoie de un vas yena cu diametrul de 30/20 cm si înaltă de 7 cm. Am uns-o bine cu o parte din cantitatea de unt.
Am asezat bucatile de conopida in vas.
Intr-un bol se pun ouale, smantana, amidonul dizolvat in lapte rece, sare și piper dupa gust. Totul se amesteca cu telul, apoi se adauga parmezanul ras.
Compoziția obținută se toarnă peste conopida.
Cașcavalul ras se distribuie uniform peste conopida, iar deasupra se pune untul rămas.
Se da forma la cuptor, care a fost încălzit înainte, la 180 grade, caldura sus-jos, cu ventilatie, timp de 30 minute, pana ce cașcavalul se rumenește deasupra.
Ideal ar fi, sa fie consumat fierbinte, dar este foarte buna și rece, sau reîncălzită.
Cât budinca de conopida este fierbinte, nu se poate taia felii, doar când se răcește, asta in caz ca, mai rămâne!
Comentarii