Se separa ouale, iar gălbenușurile se bat cu telul, adăugând vanilia, laptele, un praf de sare și la final incorporam uleiul.
Făina se amesteca împreuna cu scortisoara și se pune in compozitia de galbenus. Se amesteca bine cu telul, pana obținem un aluat moale, fără cocoloase de făina.
Albușurile se mixează, pana devin o spuma tare și nu se desprinde de paletele mixerului.
Curatam merele de coaja și le dam pe răzătoarea mare, cântărind la final 310 g. Se incorporeaza in crema de gălbenușuri.
Peste aceasta compoziție se pun albușurile spuma si se incorporeaza ușor cu spatula de silicon, învârtind vasul, pentru a amesteca albușurile, dar ușor, sa rămână aluatul aerat.
Încălzim o tigaie pentru clătite. Punem câteva picături de ulei si întindem cu o pensula, pe toată suprafața tigăii.
Se ia un polonic din aluatul de clătite, se toarnă in mijlocul tigăii si se întinde pe toată suprafața ei. Acest aluat nu curge, ca cel de clătite normale, deci vom folosi o spatula, pentru a întinde aluatul.
Se prajesc la foc mic, pe ambele părți, cam 30-40 secunde, pe fiecare parte.
Clătita se întoarce, când partea de sus devine mata și nu mai lucește.
Se întorc ușor, folosind o spatula, sau clasicul aruncat in sus, iar tigaia se unge cu ulei, la fiecare clatita.
Mie mi-au ieșit șapte clătite, cu diametrul de 22 cm.
Sunt foarte gustoase, aromate si se pot consuma simple, sau cu diferite umpluturi.
Comentarii