De pe os se taie carnea bucăți mici,se spală și se pun la fiert,împreuna cu osul de vita,in apa cu o lingura de sare.Se lasă la fiert,2-3 minute, astfel se formează spuma.Se vărsa apa, se spală oala și carnea. In acest mod,carnea nu mai formează spuma inestetica,ce rămâne pe marginea oalei și nici nu este nevoie, sa îndepărtăm spuma.
Carnea spălată se pune , la fiert cu 3-4 l apa.
Între timp se toaca legumele,păstăile se curată și se taie bucăți mai mici, iar roșiile curățate de pielița,se toaca și se călesc in ulei.
După o ora, când carnea este pe jumătate fiarta, se adauga legumele tocate,după 10 minute se pun păstăile, iar spre final se adauga dovleceii curatati de coaja și taiati cubulete.
Se lasă la fiert încă 5-6 minute,după care se adauga roșiile călite in ulei.Se potrivește de sare,se mai lasă la fiert câteva minute ,după care se oprește focul și se pune pătrunjelul verde tocat.
Comentarii