Ingrediente

  • 250 g carne tocata de pasare
  • 3 căței usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura tarate pshillium 
  • Sare,piper
  • Pătrunjel și mărar proaspăt

Instructiuni

  • Pentru aceste chiftelute am folosit piept și pulpa de pasare, fără piele.
  • Se da carnea prin mașina de tocat, se adauga oul, usturoiul trecut prin presa, condimente după preferința, taratele de pshillium și se lasă compozitia deoparte 10 minute, pentru a se umfla taratele.In acest fel chifteluțele nu vor lasă apa la copt.
  • Între timp încălzim cuptorul la 200 grade.
  • In tava așezăm hârtie de copt.
  • Cu mâna umeda formam chiftelute, după mărimea dorita, le așezăm pe hârtie și le coacem la 200 grade cu ventilatie sus-jos, aproximativ 20-25 minute.
  • Sunt gata, atunci când sunt ușor rumenite.
  • O reteta simpla, dietetica, fără ulei, fără prăjite.
  • Se pot consuma simple, cu legume, sau in diferite sosuri dietetice( roșii, iaurt,etc ).