Ingrediente
Forma cu diametrul de 20 cm
Blat
- 200 g pudră Oreo
- 80 g unt moale
Umplutura
- 600 g cremă de brânză
- 300 g smântână pasteurizată cu 32% grăsime
- 100 g zahăr pudră
- 100 g pudră Oreo
Glazură
- 240 g ciocolată cu lapte
- 200 g frișcă lichidă cu 35% grăsime
- 20 g unt
Decor
- Biscuiți Oreo crunchies (1 pachet)
Instructiuni
Pentru acest cheesecake am folosit pudră de Oreo, care se găsește în supermarket, în ambalaj de 300 grame. Este o pudră neagră, fină, dulce, aromată, care o putem folosi ca blat pentru cheesecake, tort, dar este foarte bună de pus în diferite creme, pentru a oferi consistență (absoarbe excesul de umiditate din crema), culoare și aromă.
Pachetul de 300 g pudră Oreo l-am folosit pentru blat (200 g), iar restul l-am adăugat în cremă.
Blat
- Pudra Oreo și untul moale se amestecă, până avem o compoziție nisipoasă.
- Pe o farfurie întinsă se așază un inel metalic reglabil de 20 cm. În interiorul inelului se întinde folie de acetat.
- Se toarnă compoziția pentru blat în interiorul inelului, se nivelează și se tasează cu dosul unei linguri. Blatul se dă la frigider pentru 5-6 minute, cat pregătim crema.
Crema
- Intr-un bol se pune crema de brânză. Se omogenizează cu telul, până devine uniform.
- Smântâna se mixează cu zahărul pudră, până obținem o frișcă aproape ferma (să fie bătută cam 75%).
- Peste crema de brânză se adaugă frișca în 3-4 etape și se încorporează cu spatula.
- La final se pune pudra Oreo, adăugată de 2-3 transe, amestecând ușor cu spatula. Crema obținută se toarnă peste blat, se nivelează și se dă la frigider, până se întărește, cat să susțină glazura (30-40 minute ar fi suficient).
Glazura
- Intr-un vas antiaderent se pune ciocolata ruptă bucăți, frișca lichidă și untul. Se pune vasul la foc foarte mic, sau pe baia de abur, până se înfierbântă frișca, iar ciocolata se înmoaie. Se dă vasul de pe foc și se amestecă, până obținem un sos omogen, lucios și gros. Când este doar călduț, se toarnă peste cremă.
- Se decorează cu biscuiți Oreo crunchies, care sunt mai mici decât clasicii biscuiți Oreo. În lipsa lor se poate presară fulgi de ciocolată, dar la fel de bine se poate lăsa fără decor.
- Se dă forma la frigider pentru câteva ore, sau peste noapte.
- Când glazura este întărită se îndepărtează inelul și folia de acetat, iar cheesecakul se poate felia.
Comentarii