Ingrediente

  • 800 g mure congelate
  • 350 g biscuiti( eu am folosit de aceasta data sallatini cu seminte de in)
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 300 g smantana cu 40% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza cremoasă de vaci cu 20% grăsime 
  • 2 plicuri gelatina 
  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml lapte
  • zahăr pudra

Instructiuni

  • Murele se dezghețată,se dau la blender iar piureul format se pune la fiert cu 150 g zahăr,cât sa tragă câteva clocote.Se da apoi prin sita,iar in piureul ramas cand este fierbinte spre cald,se adauga un plic de gelatina,amestecand uneori,pentru a se dizolva gelatina.
  • Biscuitii se dau la robot,iar in “ făina” obținută din biscuiți,se incorporeaza untul( netopit ci trebuie sa fie la temperatura camerei).
  • Se formează apoi blatul prăjiturii.Eu folosesc de regula un platou rotund peste care așez doar inelul de la o tava detașabilă.Punem biscuitii pe platou și cu ajutorul unei linguri presam bine.
  • Se hidratează un plic gelatina in 100 ml lapte apoi se încălzește pe baia de abur,pana se topește gelatina.
  • Smantana și mascarpone se mixează împreuna,spre final se adauga zahăr pudra după gust.In frisca ferma se pune branza,mixând la viteza mică pana se omogenizează.Se adauga gelatina topita( se pune putina crema in gelatina,se amesteca bine,apoi se încorporează in toată crema,evitând astfel formarea cocoloaselor de gelatina( vorbesc din eșecurile mele,din trecut).
  • Aceasta crema o împărțim in doua,intr-o parte punem 3-4 linguri de piure pentru culoare.
  • Peste blat se pune crema albă,se nivelează,se pune crema colorata,se nivelează iar și se da la frigider pana se întărește puțin,sa poată susține piureul care se toarnă deasupra.
  • Când s-a întărit crema,adăugăm piureul.
  • Se da la frigider pentru 3-4 ore și se poate porționa când piureul este întărit.
  • Fructele pot fi diverse( căpșuni,zmeura,afine,fructe de pădure) și se pot folosi atât crude,cât și congelate.