Ingrediente

Pentru un cheesecake cu diametru de 26 cm

  • Blat
  • 250 g biscuiți obisnuiti
  • 100 g unt topit

Crema

  • zeama si coaja de la 3 limes
  • 1 conserva lapte condensat indulcit (400g)
  • 250 g smantana lichida cu 35% grăsime

Decor

  • Coaja de limetă 

Instructiuni

Blat

  • Biscuitii se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor,amestecam cu untul topit și răcit.(daca vedeti ca biscutii sunt inca uscati, mai adaugati putin unt. In functie de ce biscuiti folositi, pot fi mai uscati).
  • Așezăm un inel detașabil direct pe platou, adăugăm biscuitii amestecați cu unt și presam ușor cu lingura.

Crema

  • Amestecam dupa cum urmeaza: laptele condensat, smantana, zeama lamailor și amestecam cu un tel, sau o spatula,până când obținem o compoziție cremoasa.Atât smantana, cât și laptele condensat, trebuie sa fie foarte reci.
  • Vom observa ca imediat ce amestecam cele 3 lichide, compozitia se va ingrosa.
  • Punem crema peste blatul de biscuiți, apoi, optional, adăugăm coaja de lime (doar partea verde).
  • Lăsăm la frigider minim 2 ore, de preferat peste noapte, după care se îndepărtează inelul detașabil și se poate felia.

Alte informatii

Reteta din linkul sursei, conținea și cacao pentru blat, dar eu nu am folosit.