Ingrediente

Jeleu de căpșuni

  • 700 g căpșuni
  • 200 g zahăr
  • 15 g gelatina
  • 70 ml apa rece

Blat

  • 350 g pudra Oreo
  • 125 g unt la temperatura camerei

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 300 g smantana cu 30% grăsime
  • 50 g zahăr pudra
  • Jeleu de căpșuni (250-300 g)

Decor

  • 100 g ciocolata blossom roz Callebaut 
  • 3 linguri ulei

Instructiuni

Jeleu de căpșuni 

  • Căpșunile curățate și spalate, se pun la fiert cu zahăr, pana se înmoaie fructele, aproximativ 7-8 minute.
  • Gelatina se pune la hidratat in apa rece, pana se umfla bine.
  • După ce au fiert fructele, se transfera intr-un vas, cu tot cu sirop, așa fierbinte cum e, se pasează, pana obținem un sos gros și se adauga gelatina hidratată. Se amesteca uneori, pana se dizolva complet gelatina. Se lasă la răcit, la temperatura camerei, când începe, sa se îngroașe, abia apoi ne apucam de făcut blatul și crema.

Blatul

  • Pudra de Oreo se amesteca cu untul la temperatura camerei, pana obținem o compoziție nisipoasa.
  • Pentru acest Cheesecake am folosit o tava rotundă cu baza de sticla, care va tine loc de platou, iar marginea de silicon, având diametrul de 25 cm. Interiorul tavii l-am captusit cu folie de acetat.
  • Am turnat compozitia nisipoasa și am presat-o bine, in strat uniform, ajutându-ma de dosul unei linguri. Cât se pregătește crema, se tine forma cu blat la frigider.

Crema

  • Mascarpone și smantana reci de la frigider, împreuna cu zaharul pudra, se mixează, pana începe sa facă vârfuri, iar la momentul potrivit, vom
  • adauga o parte din jeleul de căpșuni.

Asamblare

  • Se scoate blatul de la frigider și se toarnă 300 g jeleu de căpșuni. Se da iar la frigider, pana se întărește jeleul, cât sa susțină crema.
  • Din jeleul rămas cântărim separat 300 g și îl dam deoparte, iar ce rămâne se adauga in crema și se mixează, pana se omogenizează crema.
  • Peste stratul de jeleu întărit se pune toată crema, se nivelează și se da iar la frigider, 10-15 minute, pana se întărește puțin crema.
  • Peste stratul de crema se toarnă jeleul pus deoparte, se înclina tava, sa se așeze jeleul pe toată suprafața, apoi se da tava la frigider, câteva ore, sau peste noapte.

Decor

  • Cheesecake-ul rece se scoate de la frigider, se îndepărtează marginea și folia de acetat.
  • Se topește ciocolata cu uleiul, la microunde in reprize scurte de 8-10 secunde, sau pe baia de abur. Se amesteca bine, se pune intr-o punga, iar cu ajutorul unei scobitori, se inteapa punga, pentru a curge ciocolata și a putea trasa linii, peste jeleul întărit.
  • Se lasă 3-4 minute la frigider, pentru a se întări decorul, apoi se poate felia.