Ingrediente

Blat

  • 380 g biscuiți Oreo
  • 80 g unt la temperatura camerei

Crema de branza cu lapte condensat

  • 500 g smantana cu 30% grăsime
  • 100 g zahăr pudra
  • 300 g crema branza Philadelphia cu 61% grăsime
  • 250 g ricotta
  • 150 g lapte condensat dulce

Crema de căpșuni

  • 500 g căpșuni
  • 80 g zahăr tos
  • 200 g crema de branza cu lapte condensat
  • 12 g agar-agar
  • 150 ml apa rece

Instructiuni

  • Începem cu piureul de căpșuni, pentru ca ia mai mult timp de pregătire. Cele 500 g căpșuni sunt cântărite , după ce au fost spalate și curățate de codite.Se pun la fiert împreuna cu zahăr, pana scade semnificativ lichidul din vas.La final se pasează cu blenderul vertical, piureul rezultat cântărind 370 grame.Se lasă la răcit, la temperatura camerei.

Blat

  • Pe o farfurie întinsa se asaza inelul detașabil al unei tavi cu diametrul de 22 cm.
  • Pentru blat am folosit 300 g biscuiți Oreo cu crema de vanilie ( am folosit biscuitii cu tot cu crema) si 80 g crumbs Oreo.
  • Biscuitii se maruntesc , fie cu aparat electric, fie se pun intr-o punga încăpătoare si cu ajutorul sucitorului se trece peste punga cu biscuiți, pana se fărâma, obținând o faina mai granulată.Se pune intr-un vas, se adauga untul moale si se omogenizează cu lingura, pana untul este incorporat complet in biscuiti.Se toarna pe farfuria pregatita anterior, se nivelează si se presează cu lingura, sau cu ajutorul unui pahar.Blatul obținut se da la frigider, cât ne ocupam de cele doua creme.

Crema de branza si lapte condensat

  • Smantana se mixează pana începe sa facă vârfuri , se adauga zaharul pudra, mixând pana obtinem o frisca aerată si ferma.
  • Ricotta, branza Philadelphia si laptele condensat( toate reci de la frigider) se mixează câteva minute, pana obtinem o crema ferma.Peste aceasta crema de branza se pune frisca si se amesteca cu o spatula.Se da la rece, pana facem cea de-a doua crema.

Crema de capsuni

  • Intr-un vas se pun 150 ml apa rece ,se adauga 12 g de agar-agar, se amesteca si se fierbe timp de 1 minut.Se da vasul de pe foc si se lasă deoparte, pana se răcește puțin.
  • Peste aceasta soluție gelatinoasa se adauga treptat piureul de căpșuni care a ajuns la temperatura camerei, amestecand mereu, pana se omogenizează foarte bine.Adăugăm 200 g crema de branza făcută înainte ,amestecand cu o spatula, pana obtinem o crema uniformă.
  • Acum se poate asambla cheesecakul.
  • Scoatem de la frigider blatul si punem in mijloc o lingura cu vârf din crema cu branza, deasupra ei punem o lingura generoasa din crema cu capsuni, alternând cremele pana se termina.
  • La final se scutura farfuria, pentru a se uniformiza crema, se nivelează, iar eu am făcut deasupra, in loc de decor, mici cratere, cu ajutorul unei linguri( apăsam lingura pe crema si o ridicam in sus,repetând aceasta mișcare, pe toată suprafața prajiturii).
  •  Se da la frigider pentru 6-8 ore, sau peste noapte.
  • Când crema este întărită, se îndepărtează inelul detașabil si se feliază cu un cuțit cu lama lunga( nu este nevoie sa fie trecut prin apa fierbinte, așa cum se procedează la alte prăjituri ).