Ingrediente

Blat

  • 300 g biscuiți cu crema tip Eugenia
  • 40 g cacao neagră
  • 80 g unt moale

Jeleu de căpșuni

  • 570 g căpșuni congelate
  • 200 g zahăr
  • 15 g gelatina granulată 
  • 60 ml apa rece

Crema de căpșuni 

  • 300 g crema branza Philadelphia 
  • 400 g smantana cu 30% grăsime
  • 100 g zahăr pudra
  • 400 g jeleu de căpșuni 

Decor

  • 200 g ciocolata deco Premium roșie
  • 100 g frisca neindulcita
  • 100 g mascarpone

Instructiuni

Jeleu de căpșuni

  • Se pune gelatina in  apa rece timp de 10 minute, pentru a se hidrata.
  • Fructele congelate se amesteca împreuna cu zaharul și se pun la foc mic, pana încep sa lase suc, iar dupa aceea se fierb, pana căpșunile sunt moi. Se ia de pe foc, se pasează cu blenderul, iar in piureul pasat, cât este fierbinte,  se adauga gelatina hidratată si se amesteca foarte bine. De aceasta data, nu am trecut piureul prin sita.
  • Se acoperă vasul cu folie alimentara, care se pune direct pe piure si se lasă la temperatura camerei, dar trebuie văzut, sa fie gelatina complet dizolvată in piure.

Blat

  • Biscuitii cu crema se maruntesc cât mai bine, folosind aparat electric, sau se pun intr-o punga groasa și se trece cu sucitorul peste punga, pana biscuitii sunt faramati cât mai fin.
  • Se adauga cacao, untul moale și se amesteca, pana obtinem o compoziție nisipoasa.
  • Pe o farfurie întinsa se asaza un cadru metalic reglabil la diametrul de 20 cm. In interiorul cercului se întinde o banda de acetat.
  • Se toarnă compozitia de biscuiți in interior, se nivelează și se taseaza ușor cu dosul unei linguri, sau cu baza dreapta a unui pahar.
  • Se da la frigider, pentru 25-30 minute.

Crema 

  • Smântâna se bate lejer cu zaharul pudra, pana începe sa fie aerată, fără a fi ferma, practic se mixează cam pe jumătate.
  • Brânza Philadelphia se pune intr-un vas mai mare, se adauga 400 g jeleul de căpșuni, care este la temperatura camerei si se mixează, pana cele doua ingrediente sunt omogenizare. 
  • Peste crema de branza si jeleu, se adauga in 3-4 transe frisca făcută si se amesteca ușor.
  • Se toarnă peste blatul care a stat la frigider, se nivelează si se da la frigider.
  • Când s-a întărit crema de capsuni (poate dura 1-2 ore), se toarnă restul de jeleu peste ea si se da la frigider peste noapte.
  • După ce am dat Cheesecake-ul la frigider, pregătim crema pentru decor.
  • Frișca neindulcita si ciocolata se pun intr-un vas, se da la foc mic, amestecand mereu, sa se topească ciocolata, fără a fierbe amestecul.
  • Se acoperă cu folie si se da la frigider peste noapte. Înainte de a decora prajitura, se adauga peste crema de ciocolata , 100 g mascarpone si se mixează, pana obținem o crema ferma, aerată si care are ținuta, nu se lasă.
  • Se pune intr-un posh cu dui la alegere si se ornează prajitura, după ce a fost îndepărtat cadrul metalic si folia de acetat.
  • Biscuitii cu crema in combinație cu cacaua și untul topit, folosit la baza cheesecake-ului, au gust de biscuiți Oreo.